8.5 C
Sant Gervasi
| Diumenge 05 de desembre de 2021 |
Publicitat

Així serà el carrer Ballester d’aquí menys d’un any: plataforma única i arbrat

Batlle: "La pacificació del carrer Ballester neix amb la voluntat de ser un projecte pioner al barri del Putxet"

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Després d’anys de reivindicació, sobretot liderada per la plataforma Pacifiquem Ballester, les demandes han estat escoltades i es preveu que en el termini de nou mesos el carrer Ballester deixi enrere els tradicionals embusos de cotxes i els problemes per les voreres estretes, i es converteixi en un carrer de plataforma única.

El Districte ha iniciat ja les obres de reurbanització d’aquesta via entre la ronda General Mitre i l’avinguda de la República Argentina, amb una inversió prevista d’1,4 milions d’euros. Des de la plataforma Pacifiquem Ballester, diferents representants van expressar en el Consell de Barri del Putxet celebrat el 2 de novembre la “satisfacció generals dels veïns” per aquesta obra.

En la mateixa sessió, el regidor del districte, Albert Batlle, va manifestar que la pacificació del carrer Ballester neix amb la “voluntat de ser un projecte pioner” que després es voldrà extendre al conjunt del barri del Putxet, i va alertar que Districte estarà molt a sobre de l’empresa municipal executora de l’obra, BIMSA, perquè “no es poden fer bunyols.”

Tradicionals embusos al carrer Ballester @ Ana Forastier

El projecte pel carrer Ballester

A nivell d’instal·lacions es renovarà completament l’enllumenat públic, amb punts de llum multiprojectors singulars de diferents altures per assenyalar la singularitat de la transició entre una via pacificada i dues vies bàsiques. També s’arranjarà la xarxa de clavegueram i s’executaran els embornals escaients, se soterraran els cablejats aeris i s’incorporarà la corresponent xarxa de reg pel nou arbrat.

Aquestes millores se sumen a les fetes fa més d’un any, que van consistir en tota una sèrie d’actuacions per evitar que el trànsit rodat utilitzés el carrer de Ballester com a drecera per arribar a la ronda del General Mitre. En aquest sentit, es va instal·lar una vorera passant a l’avinguda de la República Argentina intersecció amb el carrer d’Escipió i una cruïlla elevada entre els carrers de Ferran Puig i d’Escipió. A més, es va canviar el sentit dels carrers de Ballester i d’Escipió entre l’avinguda de la República Argentina i el carrer de Ferran Puig.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.