26.3 C
Sant Gervasi
| Divendres 27 de maig de 2022 |
Publicitat

Ajuda a la Infància Sense Recursos recull fons per ajudar als ucraïnesos amb discapacitats

Els refugis subterranis no són accessibles per a ells, falten medicines i als corredors humanitaris són un col·lectiu vulnerable

Publicitatspot_imgspot_img
Publicitat

Societat

Sergi Alemany

“Dia 7 de guerra a Ucraïna. El meu marit i jo ens movem per mitjà de cadires de rodes. Vivim a l’oest d’Ucraïna. Una setmana de les nostres vides ha estat un horror que mai no haguéssim imaginat (…).” És el testimoni de primera mà d’una persona amb mobilitat reduïda a Ucraïna afectada per la invasió militar de Rússia, recollit fa uns dies per l’associació Ajuda a la Infància Sense Recursos (AIS), instal·lada al Putxet, que va començar treballant amb nens però que vint anys després ho fa per a persones de qualsevol edat amb un alt grau de dependència.

Des d’AIS, a través de la Fundación Migranodearena, han creat una campanya per recollir diners per ajudar a les persones ucraïneses dependents, amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies afectades per la guerra a Ucraïna.

Publicitat

Els diners aconseguits es vehicularan a través de la coordinadora europea Inclusion Europe a VGO Coalition, coalició de 118 ONG ucraïneses que donen cobertura a 14.000 famílies de persones amb discapacitat intel·lectual, perquè puguin comprar aliments, aigua, medicaments, productes d’higiene i altres béns que necessiten amb urgència.

Ciutadans ucraïnesos amb dependència

A Ucraïna hi ha 261.000 persones amb el certificat oficial de discapacitat. El desproveïment d’aliments i tot tipus de material imposa una lluita per a la supervivència on falten especialment fàrmacs per a l’epilèpsia i per a malalties psiquiàtriques.

Publicitat

Els refugis subterranis no són accessibles per a les persones amb discapacitat física o intel·lectual perquè no disposen de rampa ni ascensor i en la majoria dels casos, davant d’un atac aeri, s’han de quedar a casa seva.

Els corredors humanitaris tampoc no són segurs per a ells. El viatge amb temperatures sota zero i sobre un terreny malmès no els permet desplaçar-se amb garanties i els exposa com a col·lectiu especialment vulnerable.

Ajuda a la Infància Sense Recursos recull el Premi Voluntariat de la Generalitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.