Diumenge 10, novembre 2024
14.6 C
Sant Gervasi
14.3 C
Sarrià
Publicitat

La milla esportiva i inclusiva de Sarrià guanya en donacions: ‘Correm Junts’

El petit comerç de Sarrià i grans empreses s'impliquen en l'onzena edició de la prova, organitzada per la Fundació Aspasim

Publicat el 14.11.2023 11:10

Societat

Natalia Parejo

Ha passat un any des que el periodista sarrianenc Jaume Clotet escrivia en un article a El Jardí sobre els sentiments de participar en la cursa Correm Junts i la prova s’ha tornat a disputar, sense superar l’èxit d’inscrits del 2016 amb 1.650 corredors, però amb ganes de continuar-se superant. La jornada, que va tenir lloc el passat 29 d’octubre, ha aconseguit recaptar aquest any al voltant d’uns 23.000 euros per a la Fundació Aspassim, amb l’objectiu d’invertir-los a fer el trasllat d’una de les llars d’infants, l’habitatge de 10 nens i joves amb discapacitat intel·lectual greu. El leitmotiv de la cursa és traslladar la idea que “tothom pot fer el mateix, tan sols hi ha gent que necessita més suport per fer-ho”, explica en conversa amb El Jardí una de les organitzadores de la cursa, Anna Seguí.

Publicitat

La realitat és que tot i que abans hi havia més inscripcions, ara hi ha més donacions que anys enrere. Els motius pels quals ha disminuït el nombre de participants no està clar. Però el que sí que valoren des de la fundació és el suport rebut per part dels petits comerços del barri, sobretot d’aquells que decideixen participar com a espònsors. Com a patrocinadors també tenen a algunes empreses més grans, que s’encarreguen de ‘La Milla Experience’, més relacionat amb la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). Els membres d’aquestes empreses corren amb els participants amb discapacitat, però el millor és que el vincle no s’acaba després de la cursa.”A ells, els serveix per fer equip dins la seva pròpia empresa, i a nosaltres perquè els membres d’Aspassim poden estar vinculats amb ells, i fins i tot s’envien postals per Nadal”, afegeix Seguí. També aprofita per agrair la implicació del Districte, que els defineix com “el principal patrocinador econòmic”.

Publicitat

Pel que fa a les novetats que s’han anat introduint de manera progressiva al llarg de la història d’aquesta milla solidària de Sarrià, és destacable l’atenció a la persona discapacitada, que amb els anys s’ha anat millorant per tal d’aconseguir que la cursa sigui tan inclusiva com sigui possible i que estigui totalment homologada alhora. La figura del corredor solidari també s’ha anat posant en relleu, que és la persona que tot i no patir cap discapacitat, acompanya de manera voluntària als corredors que sí que la pateixen, creant així de l’emoció del dia un sentiment compartit.

Convertir la prova en una cursa familiar homologada

De cara a pròximes edicions, s’ha posat sobre la taula convertir la jornada en una cursa familiar, és a dir, que els corredors puguin córrer acompanyats de les seves famílies. Però, de moment, aquesta iniciativa no s’ha pogut traslladar a la realitat, ja que “no quadrava amb res que pogués estar homologat, perquè probablement no hi cabríem tots”. Tot i això, es pot dir que actualment els corredors ja senten a prop les seves famílies, que si bé no corren amb ells en algun tram, els hi donen suport d’altres maneres.

Milla competitiva inclusiva amb les persones amb discapacitat © Fundació Aspasim

Emocions a flor de pell i ganes de més implicació

“S’emocionen, són els protagonistes. Veure’ls córrer i ser partícip de com es fan costat entre ells, és meravellós”. Són les paraules d’un veí de Sarrià, Miquel Hausmann, que va participar en les tres primeres edicions de la prova, i després va convertir-se en voluntari. Actualment, és un dels organitzadors al costat d’Anna Seguí.

Per a Hausmann es tracta d’una “fita anual” i a més a més, és la seva principal relació amb Aspasim. Explica amb il·lusió que la gent al barri ho espera i que tant els seus amics, companys i fins i tot els treballadors d’algunes botigues el sorprenen preguntant-li sobre quan se celebrarà la cursa, perquè estan interessats a fer un donatiu o en córrer. Així i tot, li agradaria que la cursa s’expandís més i es donés a conèixer més, perquè tot i que “la gent que és de Sarrià de tota la vida, ens recolza molt, hi ha molta gent que ve únicament al barri a treballar i després marxa”, i per part d’aquesta gent no veuen tanta implicació. No només es tracta de l’experiència, sinó de “sentir que ajudes”.

Participants de la Correm Junts, voluntaris i familiars © Fundació Aspasim

Compartint les paraules d’Hausmann, Seguí també comparteix amb El Jardí la felicitat que sent quan arriba el dia: “És el resultat d’una feina de molts mesos“. Veure que després de tantes setmanes organitzant l’esdeveniment tot surt com havia de sortir, és molt gratificant, explica. La cursa“certa transcendència política”, i de vegades, membres d’alguns partits fan acte de presència. D’una forma o d’una altra, el fet que aquesta gent assisteixi a l’acte serveix per “reivindicar moltes qüestions pel que fa a la discapacitat, i no únicament la cursa en si mateixa”, apunta Seguí.

Quan als dos organitzadors voluntaris se’ls pregunta què li dirien a la gent, responen que “ho visquin almenys una vegada en la vida, perquè si ho fan no podran no repetir”.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.