29.6 C
Sant Gervasi
| Dilluns 04 de juliol de 2022 |
Publicitat

Arriba al Tibidabo la Cuca de Llum, el nou funicular del parc d’atraccions

El parc espera reduir, amb la seva posada en marxa a l'estiu, en un 15% els desplaçaments amb vehicle privat al cim del Tibidabo

Publicitat

Societat

El Jardí

El primer dels dos vehicles de la Cuca de Llum, el nou funicular del Parc d’Atraccions del Tibidabo, ha arribat aquest dijous a Barcelona procedent de França, on hi ha instal·lada la fàbrica encarregada de la seva construcció. Tot i que la idea era que els dos primers vagons arribessin tapats, perquè el resultat no fos públic fins al seu muntatge definitiu, a les xarxes socials ha circulat una imatge al descobert a la seva arribada a la plaça Doctor Andreu.

El parc espera reduir en un 15% els desplaçaments amb vehicle privat al cim del Tibidabo, amb la posada en marxa del que es considera com “la primera gran experiència del parc” i la porta d’entrada a través de l’entorn natural de Collserola.

Publicitat

Dijous de la setmana vinent està prevista l’arribada del segon vehicle, amb dos vagons més, i la previsió és que la Cuca de Llum es pugui posar en marxa de cara a l’estiu.

Publicitat

https://twitter.com/parctibidabo/status/1369973449897222147?s=20

La Cuca de Llum assolirà una velocitat de deu metres per segon (fins ara era de quatre metres per segon), amb la qual cosa el trajecte passarà a durar de set a tres minuts, i també triplicarà l’aforament fins a les 252 persones respecte a les 120 places que hi havia fins ara. En aquest vídeo publicat pel parc se’n poden veure més detalls.

Fa dies que alguns usuaris, també a les xarxes socials, publiquen fotografies del trajecte de llum que ocuparà el nou funicular i que s’enfila per la muntanya fins al Parc d’Atraccions.

A través del conveni signat entre la Fundació TMB i el Parc d’Atraccions Tibidado, un dels quatre vagons que s’utilitzava fins ara passarà a formar part de la col·lecció del futur Museu del Transport. Els altres tres, s’han enviat a desballestar.

Impulsat pel Doctor Andreu al segle XX, l’històric funicular del Tibidabo es va inaugurar el 1901 convertint-se en una part important del patrimoni barceloní. Té el privilegi d’haver estat el primer funicular de l’Estat espanyol i el més llarg.

El Tibidabo retira els vagons històrics del seu funicular

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.