27 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

El Teatre La Gleva torna a programar ‘Así empezó la guerra’

Un text que resumeix amb humilitat i bellesa el contracte entre artista i públic que s'estableix en una sala de teatre

Publicitat

Cultura

El Jardí

La segona meitat de març el Teatre La Gleva ha tornat a programar Así empezó la guerra, un muntatge de la companyia La Chacha del Rey —en residència al teatre del Farró—, que ja havien programat el juny de l’any passat.

És una obra de dos intèrprets que funciona a base de monòlegs: el de l’assistent, l’Eduard Tudela, que ens obre la porta de la sala i la dona, la Laia Alberch, que ve a desfogar-se al ring. Tots dos són com les dues cares d’una mateixa moneda, dos personatges que ens parlen de l’angoixa existencial. Ella des d’una perspectiva mental, intensa i a la recerca de respostes, i ell des de la quotidianitat i la senzillesa. Dues formes d’enfrontar-se al buit, com ens explica Alberch en el seu primer monòleg, on parla de la posició del creador i de les expectatives dels espectadors, un text que resumeix amb humilitat i bellesa el contracte entre artista i públic que s’estableix en una sala de teatre.

Publicitat

L’obra és provocativa i interpel·la directament a l’espectador que, en alguns moments pot sentir-se incòmode. Però mai indiferent davant un muntatge fet per gent jove però amb maduresa com a actors.

Un encert més del Teatre de la Gleva que sap compaginar obres de creadors consolidats amb altres de companyies joves que necessiten espais on donar-se a conèixer. A l’abril es presenta Dolç, un text i direcció de Roger Peña, amb la interpretació de Malcom McCarthy, Neus Pàmies, Laia Alberch (que repeteix) i Ivet Zamora. Es presentarà de dimecres a diumenge entre el 3 i el 21 d’abril:

Publicitat

Aquesta setmana, de dimecres a diumenge, encara es pot veure Así empezó la guerra.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.