22.3 C
Sant Gervasi
| Dijous 19 de maig de 2022 |
Publicitat

Aspasim reclama ajuda per a les entitats socials davant el coronavirus

La fundació, que treballa per a persones amb discapacitat intel·lectual severa, alerta del "cost inassumible" per a les entitats socials davant del Covid-19

Publicitat

Societat

El Jardí

La Fundació Aspasim, afincada a Sarrià – Sant Gervasi i que treballa per millorar la vida de persones amb discapacitat intel·lectual psíquica des de fa més de 80 anys, avisa que centres com el seu veuen multiplicades les despeses econòmiques amb motiu del Covid-19. La necessitat d’acompanyament permanent a aquestes persones suposa per aquesta entitat sense ànim de lucre una necessitat de liquiditat imminent per fer front a despeses extraordinàries, tal i com ha destacat en un comunicat.

Fins al moment tres persones han estat diagnosticades de Covid-19 en tres llars diferents de la fundació, el que ha suposat la seva hospitalització amb l’acompanyament de professionals especialitzats, a més d’una tasca de coordinació i suport emocional. A més, cal sumar-hi un cost econòmic extraordinari en desinfeccions, compra de productes sanitaris, equips de protecció individual (EPIs), aïllaments preventius i pagament del personal complementari a les baixes per confinament, a més de la rotació d’una trentena de professionals. “Són milers d’euros que s’incrementen cada dia”, alerten des de la fundació.

Publicitat

Campanya de donatius

Davant d’aquesta situació, des de la Fundació Aspasim s’ha posat en marxa una campanya per reclamar suport econòmic de les famílies vinculades a l’entitat i també de la societat, i treballen perquè l’administració pública es faci càrrec de “tantes despeses com sigui possible.”

Publicitat

La Fundació Aspasim atén cada any a 284 persones amb discapacitat intel∙lectual severa en escoles, tallers i llars. D’aquestes, setanta estan vivint en 10 llars residència en diferents barris de Barcelona, algunes d’elles tutelades per la Generalitat i diverses entitats. Es tracta de pisos amb un suport permanent de professionals de l’atenció social que conviuen diàriament amb les persones amb discapacitat vetllant per la seva cura i promovent la seva autonomia i participació a la comunitat.

Des de la declaració del decret d’estat d’alarma s’han aturat les activitats en escoles i tallers i tots els professionals d’Aspasim que no són població de risc s’han dedicat a cobrir torns a les llars. En totes les llars es treballa per mantenir l’estabilitat clínica de persones amb discapacitat intel∙lectual greu, trastorns de conducta o trastorns de l’espectre de l’autisme. Les mesures de distanciament social han fet necessària la compra de mascaretes i d’alcohols i gels desinfectants.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.