10.2 C
Sant Gervasi
| Diumenge 28 de novembre de 2021 |
Publicitat

Barcelona aprova el canvi de nom del carrer Reis Catòlics pel d’Elisa Moragas

Un cop aprovat per la Ponència del Nomenclàtor, s'ha d'obrir un període d'exposició al públic per si hi ha al·legacions i després només faltarà que Colau i Rabassa signin el decret

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Un any després de l’aprovació en el Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi, el canvi de nom del carrer dels Reis Catòlics pel de la pedagoga Elisa Moragas és molt més a prop. Malgrat que el procés es va aturar a causa de la pandèmia i per les eleccions catalanes, finalment la Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona es va reunir la setmana passada per abordar la qüestió, i va informar favorablement sobre aquest canvi impulsat per veïnat de Vallvidrera.

Ara, l’Ajuntament ha d’obrir un termini d’exposició pública per si hi ha al·legacions i després només faltarà que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Ponència, Jordi Rabassa, signin el decret, es resoldrà i es tancarà l’expedient. A partir d’aquí, es passarà a informar del nou nom a tots els estaments implicats: les plaques del carrer, indicacions urbanístiques i al cadastre.

Fins a set associacions veïnals i culturals de Vallvidrera han impulsat des del 2019 el canvi de nom del carrer dels Reis Catòlics, amb el suport d’Òmnium Cultural o l’Assemblea Nacional Catalana.

Qui va ser Elisa Moragas?

Elisa Moragas i Badia (Barcelona,1927-2006) va ser mestra i fundadora de l’escola Nabí de Vallvidrera, ubicada al final del carrer que ara portarà el seu nom. A més, en va ser la directora durant 20 anys, del 1972 al 1992. Va ser qui va introduir la pedagogia Freinet a Catalunya a finals dels anys seixanta, basada en el fet que els infants siguin feliços a l’escola i a la vida.

Juntament amb el canvi de nom de Reis Catòlics per Elisa Moragas, Barcelona ha anunciat la incorporació de cinc noms més de dones en espais de la ciutat amb l’objectiu d’equilibrar un nomenclàtor masculinitzat. L’any passat ja es van incorporar també sis noms de dones a la via pública.

https://twitter.com/jrabassa/status/1368487549191286787?s=20

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.