29 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Barcelona protegeix nous exemplars d’arbres de Sarrià-Sant Gervasi

La inclusió en el catàleg n’assegura la conservació i les condicions de desenvolupament, i en cap cas es poden eliminar els exemplars

Publicitat

Política

El Jardí

L’Ajuntament de Barcelona ha incorporat al Catàleg d’arbres d’interès local diversos exemplars del districte de Sarrià-Sant Gervasi, en el marc d’una incorporació d’un total de 32 tipus d’arbres d’arreu de la ciutat que s’han inclòs a aquest catàleg, que assegura la conservació i condicions de desenvolupament dels exemplars catalogats.

En concret, al districte s’ha incorporat una unitat d’Araucaria columnaris, ubicada davant de la Clínica Sagrada Família del carrer Torras i Pujalt, a Sant Gervasi. Així mateix, s’ha catalogat un conjunt de 20 arbres de Platanus hispanica ubicats al Camí del Pantà de Vallvidrera.

Publicitat

El Catàleg d’arbres d’interès local conté els exemplars d’arbres, palmeres i arbustos més valuosos que hi ha als carrers i als jardins tant públics com particulars de Barcelona. La inclusió en aquest catàleg n’assegura la conservació i les condicions de desenvolupament i en cap cas es poden eliminar els exemplars.

L’elecció dels exemplars és a càrrec de la Comissió de Catalogació a petició de tècnics de Parcs i Jardins, ciutadania o entitats. La Comissió trasllada la proposta al Consell d’Administració de Parcs i Jardins i, un cop aquest l’aprova, cal que l’aprovi definitivament el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona. Els elements que es tenen en compte a l’hora d’incloure un arbre dins aquest catàleg són, principalment, la seva espècie, la singularitat, les qualitats morfològiques estètiques, el valor històric, l’edat i la mida.

Can Raventós en perill

Publicitat

Aquest anunci de la incorporació al catàleg arriba en paral·lel al crit d’alerta que han fet diversos veïns de Sarrià sobre la situació dels jardins de la finca de Can Raventós, un espai de propietat privada actualment buit que compta amb un verd important del qual ningú n’està prenent cura.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.