Publicitat

Es publica un recull de tots els textos poètics que J.V Foix va divulgar abans de la Guerra Civil

'Cap mà no em diu adéu. Poesia 1917-1936' (Edicions 62) està a la venda a les llibreries des de principis d'any

spot_img

Publicat el 13.1.2024 17:59

Cultura

El Jardí

L’editorial Edicions 62 ha publicat recentment Cap mà no em diu adéu. Poesia 1917-1936, un recull de tots els textos poètics que Josep Vicenç Foix va divulgar abans de la Guerra Civil. L’edició, de Jordi Cornudella i Margarida Trias, està avalada per la Fundació J.V Foix i permet resseguir la història de cada poema.

Publicitat

Es tracta d’un volum que recopila, per primera vegada, els escrits en vers i prosa de l’autor, publicats en revistes de l’època com La Revista, Trossos, La Cònsola, L’Amic de les Arts, Quaderns de Poesia o el diari La Publicitat. També s’hi inclouen les primeres versions de les proses poètiques de Gertrudis (1927) i KRTU (1932), i també d’uns quants poemes en vers que Foix va recuperar -molts d’ells retocats- en llibres de postguerra. Al costat d’aquests textos més coneguts hi ha poemes mai represos, que són tota una novetat.

Publicitat

J.V Foix (Sarrià, 1893 – Barcelona, 1987) és un dels grans poetes europeus del segle XX i es definia a si mateix com un investigador en poesia. Conreava tota mena de formes, de tradició culta, popular i avantguardista. Abans de la Guerra Civil, va treballar en revistes i diaris, però només va fer imprimir dos llibres de prosa poètica. D’altra banda, el seu gran projecte de prosa poètica, el Diari 1918, el va ocupar pràcticament tota la vida. 

Ara fa un any, la Fundació J.V Foix va publicar Documents propis i textos d’altri, un recull de prop de cinquanta articles del poeta sarrianenc publicats a la revista Serra d’Or entre els anys 1960 i 1962. Alguns dels llibres de versos amb què Foix es va consagrar, com Sol, i de dol, Les irreals omegues o Onze Nadals i un Cap d’Any, són obres de la postguerra. 

Notícies relacionades

La Biblioteca de Sarrià, un desafiament al sentit comú

L'opinió de Jesús Mestre sobre el nom del futur equipament públic

Els quatre noms que el veïnat podrà votar per a la biblioteca de Sarrià

La Taula d'Entitats del barri proposa Carme Serrallonga i Emili Teixidor, que s'uneixen a les opcions de Núria Pompeia i J.V. Foix

La rosa de Sant Jordi

Un poema de Roser Díaz pels lectors d'El Jardí

La pastisseria Foix de Sarrià celebra els cent anys de la botiga de la plaça

Per celebrar el centenari, aquest diumenge es ballaran sardanes i es bufaran espelmes a la plaça de Sarrià.
spot_img

Viure la geometria

podem viure la geometria de moltes maneres; observant-la en nosaltres i el nostre entorn, gaudint de la bellesa i l’harmonia de les creacions que la utilitzen, i també utilitzant-la en l'àmbit terapèutic

José Luis Lorente i l’AV Bonanova seran reconeguts amb la Medalla d’Honor de Barcelona

Amb unanimitat, tots els grups polítics reconeixen la tasca feta pels dos candidats

Mor el pallasso sarrianenc Claret Papiol

Nascut a Sarrià, va ser un pallasso, actor i pedagog singular

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí