Dilluns 11, desembre 2023
18.5 C
Sant Gervasi
18.5 C
Sarrià
Publicitat

Consells de Mossos per la desescalada aquest juny

Mossos: "No ens podem relaxar en la prevenció sanitària. Seguir els consells que ens donen els governs i els professionals és bàsic"

Publicat el 12.6.2020 7:00

Seguretat

Xavier Boned – Mossos

L’inici de la desescalada de les mesures de protecció del Pla d’Actuació contra el coronavirus afecta tota la ciutadania. Cal recordar l’obligatorietat de les mesures de protecció que es vagin indicant segons la fase en què ens trobem. Seguir els consells que ens donen els governs i els professionals és bàsic per poder contenir la covid-19 i aconseguir les màximes cotes de normalitat possible. Malgrat el desescalament progressiu, no ens podem relaxar en la prevenció sanitària. Poc a poc, tothom s’anirà reincorporant a les seves activitats diàries, ja siguin laborals, de l’àmbit de l’educació, esportives o d’esbarjo. 

Publicitat

En aquest sentit, caldrà tenir una especial atenció a la distribució d’espais: necessitat de redistribuir els espais de treball d’oficina de manera que hi hagi una distància mínima de dos metres entre cadascun d’ells. Si no és viable: ús alternatiu d’espais. 

Publicitat

Gestions en grup: necessitat de respectar la distància de dos metres a les reunions de treball, a l’entrada o sortida del lloc de treball, durant les pauses al llarg de la jornada de treball, quan s’agrupin persones als menjadors o zones habilitades com a menjadors o espais de descans. 

Ús de la mascareta: obligatorietat de dur-la en espais públics (edificis, comerços, transport, etc.), quan es camini pel carrer (excepte quan es fa esport), quan es vagi al bany dels locals de pública concurrència, pels passadissos, a les escales, a l’ascensor, a la zona de màquines de venda automàtica i en qualsevol altre espai en el qual sigui impossible respectar la distància de dos metres amb les altres persones. No hi estan obligats els menors de sis anys ni les persones amb problemes respiratoris. 

Vestidors i activitats d’entrenament: necessitat de complir les normes de prevenció en l’ús dels vestidors i en les activitats d’entrenament, d’acord amb les pautes donades repetidament, sobretot pel que fa al manteniment de la distància mínima de dos metres entre persones. 

Hidrogel: més enllà de l’ús habitual i necessari per a la neteja de mans, cal tenir en compte els riscos associats degut a l’elevada concentració d’alcohol d’aquest producte i els vapors que desprèn. Cal parar atenció quan manipulem amb les mans acabades de netejar amb hidrogel encenedors, llumins, fogons, etc., ja que la flama podria arribar a cremar les mans. El lloc d’emmagatzematge d’aquest producte ha de ser un lloc ventilat, fresc i fora de qualsevol font de calor. En cas que portem pots d’hidrogel al vehicle, cal vetllar perquè estiguin en un lloc apartat de qualsevol font de calor, i si hi ha molta temperatura dins del vehicle, un cop és aturat o estacionat, cal deixar-lo ben protegit per evitar que s’escalfi. 

Sales de reunions i aules: la sala ha d’estar ventilada en tot moment, i  la durada màxima ha de ser d’una hora. És important no tocar elements comuns ni compartir material d’oficina, higienitzar bé els ordinadors i sistemes audiovisuals a l’inici i l’acabament. En acabar la reunió o classe cal fer una bona higiene de mans. 

Quan torneu a casa, apliqueu tot allò explicat anteriorment i poseu èmfasi en la higiene corporal, la de les sabates, la de la roba i la dels objectes personals. 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.