21.4 C
Sant Gervasi
| Diumenge 25 d'octubre de 2020 |

Cuina de mercat

Salut i nutrició

Blai Pérez

Tomàquets farcits

Els tomàquets, grans antioxidants, reforcen el sistema immunitari, baixos en calories i en ser rics en fibra els fan ideals per a dietes detox.

Tomàquets farcits. @Blai Pérez

Ingredients
8 tomàquets madurs
150 gr. de bacallà esqueixat (opcional tonyina en conserva)
100 ml de llet
Olives negres sense pinyol
Unes fulles d’escarola
1 patata, 1 all cru, sal

Elaboració
Posem el bacallà en aigua freda. Quan arranqui a bullir el retirem del foc i deixem refredar, moment en què pelarem i courem la patata en aigua amb sal, durant uns 20 min, l’escorrem i xafem, afegim el bacallà escorregut i l’all cru picat. Coem a foc baix la barreja de patata i bacallà mentre afegim la llet a raig petit, mentre no deixem de remenar fins que aconseguim una massa cremosa.
Piquem les olives reservant alguna sencera per decorar el plat i farem el mateix amb l’escarola, netegem els tomàquets, els fem una tapa i els buidem per omplir-los amb la barreja cremosa, espolvoregem amb les olives i escarola picada. Servirem el plat fred o a temperatura ambient, decorem el plat amb alguna oliva i fulla d’escarola sencera.

Tajine Veggi

El cuscús, un aliment d’allò més versàtil, que acompanya perfectament amb carns, llegums, peixos grassos i verdures, per amanides fredes a l’estiu i sopes a l’hivern, és el plat més emblemàtic de la gastronomia àrab.

Ingredients
250 gr. de cigrons cuits prèviament 200 gr. de cuscús
2 pastanagues
½ col, 1 xirivia, 1 carabassó
1 tros de carabassa
1 ceba dolça
8 espàrrecs verds, 1 albergínia
1 cullerada de cilantre picat
2 culleradetes de pebre vermell
2 culleradetes de comí en pols
Oli d’oliva verge extra, sal

Elaboració
Pelem i rentem la xirivia, les pastanagues, el carabassó, la carabassa, l’albergínia i els espàrrecs i ho tallem tot a daus, netegem la col i tallem a trossos irregulars. Piquem la ceba i ho sofregim amb un raig d’oli d’oliva. A continuació hi afegim la xirivia, el comí i el pebre en pols, sense deixar de remoure, ho cobrim amb aigua mineral i deixem bullir 10 min. Tot seguit afegim la resta de verdures i deixem coure uns 20 min, afegim els cigrons i salpebrem.
Saltegem el cuscús el amb un raig d’oli d’oliva, removem, tapem i deixem reposar 3 min, removem de nou amb una mica del caldo de la cocció de les verdures per hidratar-ho, afegim el cilantre i ja estarà llest. Se servirà un plat acompanyat de les verdures i els cigrons.

Verat marinat

El verat és un peix blau ric en omega 3 per a tota la família, ideal per als més petits, ja que el contingut en lisina els afavoreix el creixement. Els seus lípids prevenen infarts i l’arterioesclerosi en adults.

Ingredients
4 verats
4 cebes tendres
4 alls tendres
8 espàrrecs verds
Oli d’oliva verge extra
Pebre en pols, sal
5 cullerades de salsa de soja
7 cullerades de vi blanc

Elaboració
Demanarem a la peixateria que ens netegin els verats i els obrin en dos filets sense espina. A casa els posarem a marinar amb la salsa de soja i el vi blanc, durant unes 3 hores per costat.
Pelem i netegem les cebes tallades en dos, els alls i els espàrrecs, per saltar-ho tot junt uns 5 o 7 minuts amb 3 cullerades d’oli d’oliva, salpebrem i reservem.
Escorrem els verats de la maceració i els coem al forn de 10 a 12 min a 180°, els servirem amb les verduretes saltejades i temperades, i acabarem amanint-ho amb un rajolí de salsa de soja. Que vingui de gust!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.