Publicitat

Cuina fàcil: amanida d’ànec

Qui ha cuinat després no rentarà els plats. Queda clar, no?

spot_img

Publicat el 20.7.2020 7:00

Cuina i Nutrició

Ramon Font – AMIC

La d’avui és una versió millorada d’una recepta que vaig publicar fa molt temps. És força semblant perquè alguns ingredients són idèntics. En aquella proposta que vaig titular “amanida de favetes i carxofa”, a més, hi intervenien com a protagonistes el pernil salat i el mi-cuit. Doncs bé, en aquesta que ara us porto canviem el pernil salat pel d’ànec. És a dir, hi introduïm el magret curat, el pit de l’ànec, vaja. I com que hi mantinc el foie, d’aquí que l’anomeni amanida d’ànec.

Publicitat

La base és la mateixa. Hi posem tot un llit de barreja d’enciams i brots verds, que ens aportin força color. Com en l’altra ocasió, he optat per recórrer a les conserves de carxofa. Hi ha marques que et garanteixen un producte excepcional i penso que cal posar en valor la indústria conservera. Els cors de carxofa van sortir extraordinaris.

Publicitat

Amb els enciams i les carxofes distribuïdes pel plat (o la safata) hi incorporem els tomàquets de cirerol (xerris) tallats per la meitat. Veureu com, a partir d’aquí, el plat comença a guanyar en intensitat. I, just després dels xerris, repartim bé de favetes petites que també teníem en conserva. A més, estaven en oli d’oliva, un oli que s’ha de guardar per després aprofitar-lo per amanir.

En aquest punt ja tindrem els ingredients que faran de coixí als dos productes estrella que intervenen en aquesta recepta i, que consti que, per a mi, les faves i les carxofes ja són delicatessen. Per tant, agafarem el pernil d’ànec i el distribuirem estèticament pel nostre plat. Com sempre dic, no sigueu garrepes i feu gala de la vostra generositat. Poseu força quantitat de talls de magret, no us en penedireu en menjar-lo. I, amb el pernil d’ànec col·locat ja només ens quedarà culminar la nostra espectacular amanida amb una bona porció de mi-cuit. El posarem al centre, presidint la nostra creació. Veureu quin goig per a la vista, però, sobretot, per al paladar.

I, per acabar, un avís a navegants: qui ha cuinat després no rentarà els plats. Queda clar, no?

spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

La murtra, un bon substitutiu del llorer a la cuina i una planta per a infusions

La infusió de fulles i baies de la murtra és de gran utilitat per a estovar la tos i, també, per a combatre les infeccions bucals

La ceba, una de les hortalisses més sanes

És una de les hortalisses més antigues d'Occident i serveix per a reduir el colesterol

Llobarro al forn

Un peix senzill i ràpid de fer que sempre proporciona resultats espectaculars
spot_img

El caqui: característiques i curiositats

Originari d'Àsia, aporta magnesi i potassi a l'organisme, i també nombroses vitamines que contribueixen al creixement dels ossos

Allà on el cel toca la ciutat: un viatge a l’Observatori Fabra

123 anys d’astronomia, meteorologia i història al cor de Collserola

Així serà el nou carrer de Cister: ampliació de voreres i més verd

Al Consell de Barri de la Bonanova, Districte també posa data a l'obertura del bar de Vil·la Florida i a l'espai verd a l'antic El Kubo

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí