26.1 C
Sant Gervasi
| Dimecres 29 de juny de 2022 |
Publicitat

La revista ‘Coses del Farró’ supera la pandèmia amb bona salut

El número 17 inclou mogudes històriques al barri i la reclamació veïnal de la reforma del carrer Balmes

Publicitat

Societat

El Jardí

Per Sant Jordi es va publicar el número 17 de la revista Coses del Farró. Un número amb molts continguts interessants que demostra la bona salut de la revista després d’haver passat pel tràngol de la pandèmia.

Recull la darrera entrega de Joan Bosch sobre la darrera casa d’estiueig de Mañé i Flaquer; un article d’Eladi Crehuet sobre una moguda teatral al barri els anys trenta, la de la fundació cultural Mintalter, i el treball de Pep Arisa sobre La Llar, molt ben documentat i amb moltes fotografies poc conegudes. La Llar és la institució que va crear Carme Karr l’any 1913, al carrer Guillem Tell núm. 8-10, per donar residència i formació a noies de famílies que vivien fora de Barcelona però amb interès per seguir els estudis. L’article aporta molta informació sobre aquesta iniciativa pionera de Karr, considerada una persona important per al feminisme del país.

Publicitat

També és destacable l’article d’Araceli Vilarassa sobre Josep Duñach, que va viure al carrer Francolí. Escultor d’estil clàssic, té 139 obres catalogades, les més valorades dels anys vint com La platja, La noieta i el gos o La terra. El 1926 es va instal·lar al Farró, primer al carrer Vallirana 77 i, un parell d’anys més tard, en una torre al carrer Francolí 23, a la cantonada amb Vallirana. Actualment, és un escultor reconegut i la seva obra es pot veure i tocar als antics jardins del Palau del Marquès d’Alella, ara jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet (Can Fabra), al carrer Muntaner 282.

Coses del Farró no defuig l’actualitat i publica una àmplia crònica de les actuacions de la Plataforma Balmes, ja!, que reclama a l’Ajuntament que es faci la reurbanització pendent del carrer Balmes, sobretot en el tram entre la plaça Molina i el mercat de Sant Gervasi. Realment és una vergonya l’estat de deixadesa d’aquesta via, una de les que atrau més moviment de vehicles al barri i fins i tot de la ciutat. La plataforma urgeix fer aquestes obres, que ja fa molts anys que s’estan ajornant.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.