Dimecres 06, desembre 2023
8.2 C
Sant Gervasi
8.1 C
Sarrià
Publicitat

El decàleg de l’abandonament de Sarrià – Sant Gervasi

"Al districte hi ha deu espais de propietat municipal que es troben sense cap activitat per la negligència, la falta de cura i la nul·la voluntat del Govern de Colau i Collboni", opinió de Pol Lliró (Junts)

Publicat el 27.8.2021 7:00

Opinió

Pol Lliró (conseller portaveu de Junts a Sarrià-Sant Gervasi)

El diccionari de la llengua catalana defineix la paraula desídia com “manca d’activitat per negligència o falta de cura”. Poques paraules, per tant, ens serveixen per definir millor l’actitud del Govern de Colau i PSC en relació al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Tal i com va denunciar la presidenta del grup municipal de Junts a Barcelona, Elsa Artadi, en la visita que va fer al nostre districte el passat dia 27 de juliol (molt ben recollida a la crònica que en va fer aquest diari), hi ha a Sarrià – Sant Gervasi deu espais de propietat municipal que actualment es troben precisament sense cap activitat per la negligència, la falta de cura i la nul·la voluntat del Govern de Colau i Collboni d’invertir als nostres barris. Es tracta de deu edificis ja construïts o de solars, que pagats amb els impostos de tots es troben sense ús des de l’arribada al Govern de Comuns i PSC ara fa sis anys.

Publicitat

Aquests son els deu espais sense ús al districte, el decàleg de l’abandonament de Sarrià – Sant Gervasi per part del govern Colau – Collboni:

Publicitat

1.Dipòsit del Rei Martí (C/Bellesguard, 14)

Equipament de propietat municipal amb valor històric acabat de remodelar l’any 2016, sense cap ús regular, roman tancat la major part de l’any.

Proposta de Junts: Espai per a usos culturals, amb programació estable, i a disposició des les múltiples escoles de música i dansa del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

2. Casetes d’Hort de la Vila (C/Hort de la Vila, 29)

Casetes de propietat municipal i amb valor patrimonial ja que mantenen l’estructura tradicional de les cases de la vila de Sarrià. Avui aquest espai està tancat i sense cap previsió d’actuació per donar-li ús.

Proposta de Junts: Fer-hi la casa de la cultura popular i tradicional de Sarrià – Sant Gervasi, seu d’entitats històriques com els Geganters, Tabalers, Castellers, Diables, Bastoners, agrupaments…que a dia d’avui no tenen espai per desenvolupar-hi la seva activitat.

3. Finca del carrer Manacor, 1

Finca de propietat municipal des de finals del mandat de l’Alcalde Hereu. En el mandat de l’Alcalde Trias es condicionen jardins i casa del guarda. En els darrers sis anys de govern de Colau i PSC no s’hi ha fet absolutament res.

Proposta de Junts: Equipament central del barri del Putxet, que a dia d’avui disposa només d’un espai insuficient al carrer Marmellà.

4. Solar del carrer Dalmases, 63

Solar de propietat municipal des de l’any 2016 i que cinc anys després segueix buit i sense ús.

Proposta de Junts: Tal i com es va acordar amb les entitats veïnals, fer-hi una escola bressol municipal que pugui donar cobertura a la zona de Bonanova-Tres Torres; i equipament de barri de Les Tres Torres.

5. Edifici als Jardins de Can Ferrer (Alfons XII, 48)

Edificació de propietat municipal que es troba en estat ruïnós i sense que se’n pugui fer cap ús.

Proposta de Junts: Seu d’entitats veïnals, comercials i d’educació en el lleure de Galvany; i ús polivalent per a activitats de les escoles de l’entorn.

6. Solar del carrer Monestir, 12

Solar ubicat a la frontera entre Sarrià i Pedralbes que a dia d’avui es troba tancat, sense ús i sense projecte.

Proposta de Junts: Donar resposta a la demanda veïnal i escolar de 2016 dels barris de Sarrià i Pedralbes d’ubicar en aquets espai un Ateneu de Fabricació (FabLab) i centre de robòtica al servei dels centres escolars de l’entorn.

7. Sala Hipòstila dels Jardins de Ca n’Altimira

Espai de gran bellesa i interès històric, amb una Sala Hipòstila de 36 columnes, que està tancat, brut i abandonat al districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Proposta de Junts: Espai que, amb un projecte de neteja i condicionament, podria estar obert al públic com a complement dels jardins on es troba.

8. Finca Muñoz Ramonet, (c/ Muntaner 282)

Finca propietat de l’Ajuntament des de l’any 2012. En el mandat de l’Alcalde Trias es van condicionar i obrir els jardins al públic, i encarregar el projecte per fer-hi una biblioteca. Aquest any 2021, després de sis anys sense fer-hi cap actuació, el Govern Colau ha anunciat fer-hi un espai de “cultura i ciència”, però sense detalls ni d’inversió ni calendari.

Proposta de Junts: Biblioteca del barri de Galvany en un dels dos edificis.  A l’altre, equipament públic com el que proposa el govern actual.

9. Solar de la plaça de Sarrià.

Solar destinat a ser la Biblioteca de Sarrià. Després de sis anys d’endarreriments, el passat dia 6 de juliol van començar finalment les obres.

Proposta de Junts: Que el Govern Colau, per fi, compleixi amb terminis i calendari previstos i es pugui inaugurar la biblioteca abans d’acabar el mandat.

10. Antic Mercat de Vallvidrera.

Espai sense cap tipus d’ús des de 2016. L’any 2019 es van iniciar les obres per fer-hi un equipament de barri que està previst que sobri aquesta tardor.

Proposta de Junts: Que el Govern Colau compleixi amb terminis i calendari i s’obri de manera immediata.

És un recomanable exercici ciutadà visitar aquests espais que tots tenim al costat de casa per constatar les oportunitats i el potencial que estem desaprofitant com a districte per culpa de la falta d’inversió de l’Ajuntament als nostres barris. Observar en directe, de manera plàstica i contundent, la desídia del govern de Colau i PSC en relació al districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.