Publicitat

El regidor convoca a les entitats

notícies del barri

Jesús Mestre

Publicitat

A poc a poc, la nova administració municipal va coneixent Sarrià – Sant Gervasi. Gerardo Pisarello, acompanyat de la gerent Amàlia Ganga i del conseller tècnic Jaume Llansó, van convocar pel 15 de setembre les entitats del districte a la Sala d’Actes de la Biblioteca Joan Maragall. La convocatòria havia obert expectatives, ja que la sala es va omplir del tot: unes 100 persones, la majoria vinculades a associacions, van respondre a la invitació del nou regidor. Tot i que ningú sabia exactament de què aniria la trobada.

Vista de la Sala d'Actes de la Biblioteca Joan Maragall. Fotografia de Elisenda Antón
Vista de la Sala d’Actes de la Biblioteca Joan Maragall.
Fotografia de Elisenda Antón
Publicitat

Després d’una breu presentació per part de Jaume Llansó, el regidor va demanar els assistents que és presentessin i esmentessin a l’associació que representaven. Hi havia gent d’arreu del districte, més dels que habitualment assisteixen als plenaris, les audiències públiques o els consells de barri: de la Bonanova, del Galvany, del Putxet, del Farró, de Sarrià, de Pedralbes, de Vallvidrera… Hi havia representació de la majoria de tipologies d’entitats: les associacions de veïns, les de comerciants, les de cultura popular, les ampes de les escoles i dels instituts, la plataforma de joves, els grups escoltes, els grups de veïns amb interessos molt particulars, etc.

Pisarello va dir que aquell dia venia, sobretot, a escoltar. A conèixer una mica més aquest territori tant complex i ric de matisos que anomenem Sarrià – Sant Gervasi. També va dir que el nou equip municipal vol fer canvis i que tenen un programa que intentaran complir, cosa que pot generar algun conflicte. Però que la prioritat és anar establint pont de diàleg entre l’administració, les entitats i la gent. Vol anar elaborant una metodologia per poder-nos trobar i, per exemple, preparar de forma participativa el Pla d’Actuació del Districte.

Tot seguit va donar la paraula als assistents i, ben aviat, va sortir el llarg llistat de peticions, reivindicacions, o precs que tothom coneix prou bé ja que la majoria fa temps que duren i que regidors i regidores anteriors també coneixien. Per exemple, la manca d’un espai de trobada pels joves del districte; però d’espais de reunió també en reivindiquen des del Galvany, on no hi ha equipaments públics, o hi ha preocupació al Farró perquè no es freni el projecte de Vil·la Urània. Igualment tenen problemes el casal de gent gran de Sant Ildefons, o des de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi es tem noves aturades al vell projecte de l’ascensor de l’estació de ferrocarrils de la plaça Joaquim Falguera.

Gerardo Pisarello de ben segur que va trobar el districte encara més complex, però cal agrair que vulgui escoltar.I vol comunicar-se amb les entitats del Districte i, en aquest sentit, va deixar un correu de contacte: sarria-santgervasi@bcn.cat També es va quedar per convocar una nova trobada d’aquí un parell de mesos.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar