Dimecres 18, setembre 2024
20.8 C
Sant Gervasi
20.8 C
Sarrià
Publicitat

El teixit associatiu de Vallvidrera es bolca en la defensa del projecte de la Buenos Aires

Un total de 15 entitats i col·lectius reclamen la continuïtat del projecte comunitari que han desenvolupat en l'últim any les persones que l'han ocupat

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 1.7.2020 9:55

Societat

Carme Rocamora

“Ara ja no consisteix únicament a evitar que s’enderroqui l’edifici. És anar més enllà i posar el focus en defensar tot el que suposa el projecte que s’ha desenvolupat per part del col·lectiu la Casa Buenos Aires“. Aquesta és la premissa que trasllada a El Jardí un dels col·lectius impulsors d’un manifest en defensa d’aquest projecte de Vallvidrera que té més d’un any de vida, ara que, tornant a la normalitat després de la pandèmia, es veu probable que la propietat -els Pares Paüls- reclamin de nou el desallotjament.

Publicitat

Així, un total de 15 associacions de veïns, entitats i col·lectius dels barris de muntanya s’han unit i han decidit pronunciar-se públicament per defensar el projecte: “Si bé un dels motius per recuperar aquest espai va ser evitar-ne l’enderroc, aquest temps també ha servit per acollir i fer créixer nous projectes de les entitats i associacions de la muntanya”, escriuen en un manifest publicat aquest dimecres.

Publicitat

Signen les cinc principals associacions de veïns de la muntanya -Associació Mont d’Orsà de Veïns de Vallvidrera, Associació de Veïns i Veïnes Santa Maria de Vallvidrera-Mas Sauró, Associació de Veïns Mas Guimbau-Can Castellví, Associació de Veïns Font del Mont i l’Associació de Veïns el Sanatori, – que adverteixen que “qualsevol opció que passi per deixar buit l’edifici no respondrà a les necessitats i inquietuds del barri”.

També signen col·lectius d’àmbit cultural, com l’Associació Cultural Mercat de Vallvidrera, Els Pastorets, la Comissió de Festes i la Companyia Fontmontina de Comèdia. I d’altres com l’AFA de l’Escola Nabí, l’AMPA La Puput, la Cooperativa de consum Can Pujades, el Grup Muntanyenc de Collserola i Cor del Bosc, a més del Casal de Joves de Vallvidrera. Una àmplia representació del que són els barris de muntanya.

Totes remarquen que la Casa Buenos Aires s’ha convertit des que es va ocupar en un lloc de trobada integeneracional i en un actiu imprescindible de Vallvidrera, gràcies a totes les activitats, reunions, conferències i concerts que realitzen, i destaquen també com la xarxa de suport veïnal creada arran de la pandèmia s’ha impulsat des d’aquest col·lectiu, “que ha donat solució a moltes problemàtiques que una administració desbordada no ha pogut resoldre”.

Ni un dia sense la Buenos Aires

Aquests últims dies i sota el marc de la campanya ‘Ni un dia sense la Buenos Aires’ múltiples entitats han donat suport al projecte comunitari, reclamant que segueixi.

https://twitter.com/labuenosaires__/status/1276078329783898117?s=20

Des de la Casa Buenos Aires expliquen d’aquesta campanya que enfront la probabilitat que es torni a activar el desallotjament, s’avancen reclamant que el projecte no es desallotgi amb la força de tota aquesta gent que els dona suport: “Instem l’Ajuntament a que mogui fitxa. Que no faci només declaracions grandiloqüents sinó que vagi més enllà”, explica a El Jardí una de les persones que hi viu.

Després d’una gran manifestació per evitar el seu enderroc, i a punt que es produís el desallotjament, l’Ajuntament va anunciar que havia actuat per aturar-lo i iniciar una negociació.  

Des de llavors, però, el col·lectiu assegura que no ha tornat a tenir notícies de l’administració, situació que els comporta molta incertesa i per contra, el regidor del districte, Albert Batlle, anunciava ahir mateix que totes les parts coneixen com estan les negociacions. Res a veure amb el que diuen des de la Buenos Aires. També ahir vespre el Tot Barcelona publicava que una de les propostes més fermes sobre la taula és forçar que l’edifici torni a ser una residència de gent gran i que el Govern municipal no contempla convertir-se en propietari de la finca, sinó condicionar-ne l’ús.

El que està clar és que els i les joves que ocupen l’espai no es pensen resignar i acceptar el desallotjament i el final del projecte. Tant és així que recentment han publicat un programa d’activitats per tot el mes de juliol, pensades per totes edats i gustos.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.