Publicitat

Els parcs i jardins de Sant Gervasi (l)

Publicitat

COAC Sarrià – Sant Gervasi

Salvador Torrents i Vergés

Salvador_TorrentsSant Gervasi és un Districte amb parcs i jardins públics, que li donen molta vida, a més dels privats, que són bastants, importants alguns d’ells. La natura amb nosaltres. Lluminositat, respir, aire oxigenat necessaris per a la persona humana. La flora és abundant i variada, així com la fauna.

Publicitat

Uns donant a darreres d’edificis i a carrers, altres donant directament als carrers que el delimiten, altres totalment interiors al quals s’accedeix per carrers que hi donen directament i el Parc Natural de la Serra de Collserola que abraça la ciutat i on delimita amb el Vallès.

Publicitat

La relació següent ve donada en funció de llunyania a proximitat al mar:

1. Parc Natural de la Serra de Collserola.

2. Jardins de La Tamarita.

3. Jardins de Can Altamira.

4. Parc de Monterols.

5. Jardins de Can Castelló.

6. Jardins del Poeta Eduard Marquina, Turó Parc.

7. Jardins de Moragas.

Mitjançant Bellesguard, Sant Gervasi s’obre i connecta amb el Parc Natural de la Serra de Collserola. Igual que fa vint anys, quan Barcelona va recuperar el front marítim, ara li toca el retrobament amb la seva muntanya: el Parc Natural de la Serra de Collserola, retrobament de la ciutat amb el Parc Natural, renaturalització de la ciutat, transició entre el teixit urbà i l’espai natural.

Els jardins de la Tamarita amb front al Passeig de Sant Gervasi i quasi tocant l’Avinguda del Tibidabo dóna vida sobretot als infants amb els espais per a joc, divertiment muntant-se en algun arbre de branca molt llarga i resistent, joc d’amagatall entre els arbusts i l’aigua que brolla i petits estanys. Té espais ombrívols entremig i altres de repòs a la part alta. Aquests jardins, actualment públics, envolten l’antiga casa noucentista que va fer construir l’industrial Alfred Mata, i els jardins van ser dissenyats per l’arquitecte i paisatgista Nicolau M. Rubió i Tudurí.

Salvador Torrents i Vergés és responsable de la Seu de Sarrià – Sant Gervasi de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectura de Catalunya

Imatge destacada: El parc de la Tamarita. Fotografia de M. Josep Tort

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar