16.8 C
Sant Gervasi
| Dimarts 26 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Imatges, objectes i símbols del nostre entorn

El que tenim en les nostres parets de casa i del lloc de treball està actuant sobre nosaltres

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Energia dels Edificis

Glòria Vilalta i Grau  

Tot el que tenim a casa, ens agrada?

Els quadres, imatges i objectes que utilitzem per decorar, són bonics i aporten alegria i tranquil·litat? O tenim alguna imatge que ens porta tristor o dolor?

Sovint oblidem que el nostre entorn es relaciona constantment amb nosaltres, i nosaltres amb ell. Com la natura, estem buscant sempre l’equilibri, i ressonem amb el nostre entorn. La temperatura, el so, els colors, els materials, les emocions, i en definitiva tot el que ens envolta té un efecte sobre nosaltres. La nostra llar no és una excepció.

De la mateixa manera que després d’una pel·lícula trista o de por, estem diferent que abans de veure-la, o que un comentari d’una persona enrabiada ens afecta, què passa si a casa tenim permanentment un quadre on la imatge és d’una persona que està plorant? Encara que no la mirem constantment, la seva energia està allà, i té un efecte sobre nosaltres. Recordo descobrir en la casa d’una dona que vivia sola, que gairebé tots els quadres eren retrats de dones, ja que eren imatges d’una col·lecció. També una empresa que tot i la professionalitat i experiència dels que la portaven, no anava gaire bé, però amb quadres i imatges que la darrera cosa que simbolitzaven era la prosperitat.

D’ençà que existim, les imatges ens acompanyen i ens influencien. Totes les cultures i religions n’han utilitzat. En els llocs de culte es pintaven les parets amb determinats motius, s’utilitzaven unes determinades formes geomètriques, o uns determinats colors, res és casual. Tot està pensat i estudiat. De fet, els publicistes i els que es dediquen al màrqueting també tenen en compte aquests aspectes. La imatge és important, no només pel seu significat més directe sinó també tot el que actua sobre el subconscient.

Tenint això en compte, cal tenir cura de què tenim al nostre entorn. A casa, i també al nostre lloc de treball. El què tenim en les nostres parets o prestatgeries està actuant sobre nosaltres. Les frases (les paraules són també imatges), colors, geometria i tot l’art i objectes que ens envolten no són innòcues. Ens poden potenciar o debilitar. Per posar un exemple, si tenim un quadre amb una espina de peix i un tros de pa rosegat en una taula buida i amb un entorn pobre, s’està emetent una energia d’escassetat.

Cal, doncs, que ens envoltem d’imatges boniques i que ens aportin tot allò que volem. I si a més a més es té en compte el Feng Shui i les posem en el lloc correcte, no només tindrem el benefici de la imatge i la seva energia per si mateixa sinó que a més a més potenciarà la seva bellesa, la vibració d’aquell espai i la vida dels que l’habiten.

Perquè l’espai importa.

Glòria Vilalta i Grau és enginyera de professió i metge de vocació

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.