Dijous 25, juliol 2024
29.7 C
Sant Gervasi
29.7 C
Sarrià
Publicitat

Imatges, objectes i símbols del nostre entorn

El que tenim en les nostres parets de casa i del lloc de treball està actuant sobre nosaltres

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 28.2.2019 9:00

Energia dels Edificis

Glòria Vilalta i Grau  

Tot el que tenim a casa, ens agrada?

Publicitat

Els quadres, imatges i objectes que utilitzem per decorar, són bonics i aporten alegria i tranquil·litat? O tenim alguna imatge que ens porta tristor o dolor?

Publicitat

Sovint oblidem que el nostre entorn es relaciona constantment amb nosaltres, i nosaltres amb ell. Com la natura, estem buscant sempre l’equilibri, i ressonem amb el nostre entorn. La temperatura, el so, els colors, els materials, les emocions, i en definitiva tot el que ens envolta té un efecte sobre nosaltres. La nostra llar no és una excepció.

De la mateixa manera que després d’una pel·lícula trista o de por, estem diferent que abans de veure-la, o que un comentari d’una persona enrabiada ens afecta, què passa si a casa tenim permanentment un quadre on la imatge és d’una persona que està plorant? Encara que no la mirem constantment, la seva energia està allà, i té un efecte sobre nosaltres. Recordo descobrir en la casa d’una dona que vivia sola, que gairebé tots els quadres eren retrats de dones, ja que eren imatges d’una col·lecció. També una empresa que tot i la professionalitat i experiència dels que la portaven, no anava gaire bé, però amb quadres i imatges que la darrera cosa que simbolitzaven era la prosperitat.

D’ençà que existim, les imatges ens acompanyen i ens influencien. Totes les cultures i religions n’han utilitzat. En els llocs de culte es pintaven les parets amb determinats motius, s’utilitzaven unes determinades formes geomètriques, o uns determinats colors, res és casual. Tot està pensat i estudiat. De fet, els publicistes i els que es dediquen al màrqueting també tenen en compte aquests aspectes. La imatge és important, no només pel seu significat més directe sinó també tot el que actua sobre el subconscient.

Tenint això en compte, cal tenir cura de què tenim al nostre entorn. A casa, i també al nostre lloc de treball. El què tenim en les nostres parets o prestatgeries està actuant sobre nosaltres. Les frases (les paraules són també imatges), colors, geometria i tot l’art i objectes que ens envolten no són innòcues. Ens poden potenciar o debilitar. Per posar un exemple, si tenim un quadre amb una espina de peix i un tros de pa rosegat en una taula buida i amb un entorn pobre, s’està emetent una energia d’escassetat.

Cal, doncs, que ens envoltem d’imatges boniques i que ens aportin tot allò que volem. I si a més a més es té en compte el Feng Shui i les posem en el lloc correcte, no només tindrem el benefici de la imatge i la seva energia per si mateixa sinó que a més a més potenciarà la seva bellesa, la vibració d’aquell espai i la vida dels que l’habiten.

Perquè l’espai importa.

Glòria Vilalta i Grau és enginyera de professió i metge de vocació

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.