Publicitat

Ens hem oblidat dels gats? Per Clàudia Sucarrat

"Als veterinaris ens sobta que, malgrat ser companys de vida molt importants, els veiem poc a la clínica veterinària"

spot_img

Publicat el 20.9.2021 7:00

Opinió

Clàudia Sucarrat

Els gats són un dels animals de companyia més comuns a les nostres llars. Tant o més que els gossos. I amb tot, no en som conscients perquè no els veiem pel carrer. Fan tota la seva vida dins del pis, anys i panys entre quatre parets i si els alimentem i tractem amb cura són els més feliços de tots.

Publicitat

Per això, als veterinaris ens sobta que, malgrat ser companys de vida molt importants, els veiem poc a la clínica veterinària. De fet, només els visitem quan tenen problemes de salut greus. Moment en què també revisem el seu historial de vacunació i desparasitació per adonar-nos que potser feia anys que no rebien una visita mèdica.

Publicitat

Per això, des de La Veterinària sempre recordem que els gats s’han de vacunar i desparasitar de manera periòdica encara que no surtin de casa. L’exposició a malalties i paràsits existeix igualment. Els veterinaris ens encarreguem d’adaptar les pautes preventives segons l’estil de vida de cada gat. És imprescindible que passin una revisió anual per poder detectar de manera precoç els possibles problemes de salut i que aquests no derivin en malalties més greus i de difícil tractament.

Una altra problemàtica que succeeix amb assiduïtat és la falta d’identificació dels gats. Per llei estan obligats a dur un xip i la majoria no el porten. Però, què és el xip? És un dispositiu petit com un gra d’arròs que s’introdueix sota la pell del nostre amic i l’identifica amb un número. Aquest número s’associa a unes dades de propietari a través d’una base de dades (AIAC i ANICOM). I per què és tan important xipar-los? Perquè permet identificar i recuperar a l’animal en cas de pèrdua. El tarannà esquiu i independent dels gats els porta a escapolir-se i, si no estan identificats, podem donar per perdut al nostre animal. De fet, a la nostra clínica ha arribat més d’un gat perdut o trobat per algú i gràcies a portar el xip, hem pogut contactar amb el propietari aquell mateix dia. Per contra, els gats que ens han portat sense xip, els hem hagut d‘entregar a la protectora.

Per concloure us traslladem una pregunta que ens acostumem a plantejar dins l’equip de La Veterinària: per què no tenim cura dels gats?

Clàudia Sucarrat és veterinària en cap de La Veterinària de Sarrià

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

No l’abandonis, ell mai ho faria

És curiós com, cada estiu, les trucades als centres veterinaris creixen amb frases tipus "ara mateix (l'animal que sigui) no m'encaixa amb la meva vida"

El final d’etapa d’un animal de companyia: com fer que sigui plàcid i sa

La veterinària Mercedes Romañà parla sobre el pas dels anys en els animals i com fer que no pateixin en excés la vellesa

Aliments tòxics pels gossos ara que ve Nadal

Cafeïna, raïm, panses, nous de macadamia, xocolata i alcohol poden arribar a ser letals per a les nostres mascotes en cas d'ingesta

La Veterinària de Sarrià organitza un Gran Recapte per a animals

Està pensat per ajudar als gossos que acompanyen als seus amos en les llargues i congelades nits al carrer
spot_img

La teoria de l’East Side Story

L’evolució cap als humans moderns va fer emergir un llinatge que caminava sobre dues cames, amb mans capaces de manipular amb més precisió

Consell Plenari: estat de les obres i proposicions debatudes

L'última sessió al districte va servir per actualitzar la reforma de Balmes, descartar el CAP de la Bonanova i refermar l'aposta de Defensem Can Raventós

El Taller d’Història de Sarrià insisteix a aturar les obres a l’entrada històrica del Parc de l’Oreneta

Reclama la restauració de l'indret, tant de l'antic hort com del conjunt formalment catalogat i protegit

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]