10.7 C
Sant Gervasi
| Dijous 01 de desembre de 2022 |
Publicitat

Ens hem oblidat dels gats? Per Clàudia Sucarrat

"Als veterinaris ens sobta que, malgrat ser companys de vida molt importants, els veiem poc a la clínica veterinària"

Publicitat

Opinió

Clàudia Sucarrat

Els gats són un dels animals de companyia més comuns a les nostres llars. Tant o més que els gossos. I amb tot, no en som conscients perquè no els veiem pel carrer. Fan tota la seva vida dins del pis, anys i panys entre quatre parets i si els alimentem i tractem amb cura són els més feliços de tots.

Publicitat

Per això, als veterinaris ens sobta que, malgrat ser companys de vida molt importants, els veiem poc a la clínica veterinària. De fet, només els visitem quan tenen problemes de salut greus. Moment en què també revisem el seu historial de vacunació i desparasitació per adonar-nos que potser feia anys que no rebien una visita mèdica.

Publicitat

Per això, des de La Veterinària sempre recordem que els gats s’han de vacunar i desparasitar de manera periòdica encara que no surtin de casa. L’exposició a malalties i paràsits existeix igualment. Els veterinaris ens encarreguem d’adaptar les pautes preventives segons l’estil de vida de cada gat. És imprescindible que passin una revisió anual per poder detectar de manera precoç els possibles problemes de salut i que aquests no derivin en malalties més greus i de difícil tractament.

Una altra problemàtica que succeeix amb assiduïtat és la falta d’identificació dels gats. Per llei estan obligats a dur un xip i la majoria no el porten. Però, què és el xip? És un dispositiu petit com un gra d’arròs que s’introdueix sota la pell del nostre amic i l’identifica amb un número. Aquest número s’associa a unes dades de propietari a través d’una base de dades (AIAC i ANICOM). I per què és tan important xipar-los? Perquè permet identificar i recuperar a l’animal en cas de pèrdua. El tarannà esquiu i independent dels gats els porta a escapolir-se i, si no estan identificats, podem donar per perdut al nostre animal. De fet, a la nostra clínica ha arribat més d’un gat perdut o trobat per algú i gràcies a portar el xip, hem pogut contactar amb el propietari aquell mateix dia. Per contra, els gats que ens han portat sense xip, els hem hagut d‘entregar a la protectora.

Per concloure us traslladem una pregunta que ens acostumem a plantejar dins l’equip de La Veterinària: per què no tenim cura dels gats?

Clàudia Sucarrat és veterinària en cap de La Veterinària de Sarrià

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.