31 C
Sant Gervasi
| Dissabte 21 de maig de 2022 |
Publicitat

‘Escriure a contracorrent’, fonts per a l’estudi del pensament literari de Carlos Pujol

Teresa Vallès-Botey acaba de publicar una obra sobre l'escriptor, traductor i crític literari Carlos Pujol, una figura segurament desconeguda per alguns

Publicitat
Marta Trius Chassaigne
Marta Trius Chassaigne
Periodista especialitzada en temes culturals i de voluntariat social. He treballat com a responsable de comunicació corporativa a empreses com Larousse editorial i Henkel Ibèrica. Així com a premsa turística i de viatges (Editur) i en agències de comunicació (BPMO Edigrup i premsa Intercomarcal). Col·laboro com a voluntària en temes de comunicació i d'altres, amb diverses entitats socials sense ànim de lucre.

Cultura

Marta Trius

La figura de l’escriptor, traductor i crític literari Carlos Pujol és segurament desconeguda per alguns, si bé els que ho coneixen i van seguir l’esdevenir de la seva trajectòria vital s’han convertit en fidels seguidors de la seva bibliografia.

Entre aquests últims es troba Teresa Vallès-Botey, qui no sols suma nombrosos títols en l’àmbit de les lletres, sinó que, a més, dirigeix amb gran obstinació el grup de recerca Carlos Pujol, Literatura i Humanisme i és la responsable del Fons Personal Carlos Pujol.

Publicitat

A fi de donar a conèixer encara més la figura i obra d’aquest literat del segle XX (1936-2012) Teresa Vallès-Botey acaba de publicar l’obra Escribir a contracorriente, en la qual presenta fonts inèdites com ara cartes i entrevistes, en què l’autor exposa obertament la seva manera d’entendre i practicar la literatura.

El llibre es compon en primer lloc d’un text del mateix Pujol titulat Carta a uns joves poetes, en què traça algunes línies mestres del seu pensament literari i parla de conceptes com les modes, el narcisisme, el paper de la inspiració o la poesia al servei de la veritat.

Publicitat

D’altra banda Escribir a contracorriente inclou també una sèrie de cartes entre Pujol i l’editor Miguel Angel del Aro Torres que bé podrien ser un manual d’estil de gran qualitat.

I finalment el llibre es completa amb una recopilació de 25 entrevistes realitzades a Carlos Pujol per diferents autors i amb finalitats diverses, en les quals parla de temes com els seus records d’infància i universitat o la rellevància de l’estil i de l’humor en la literatura. Tot això resulta molt útil per conèixer més de prop l’autor i endinsar-nos en el seu pensament.

Al final de l’obra s’ha inclòs una cronologia de bio-bibliografia de Pujol i un índex onomàstic que tanca contundentment una obra de gran valor literari i que deixa molt bon regust pels coneixements, l’acostament a una persona sàvia i humil com era Carlos Pujol, i el bon saber fer de Teresa Vallès-Botey, una dona que sap transmetre la seva admiració per aquest escriptor barceloní de gran talent.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.