Dimecres 28, febrer 2024
11.3 C
Sant Gervasi
11.2 C
Sarrià
Publicitat

Kumon ofereix a les famílies un sistema de suport per estudiar des de casa

Cal entrenar l’autonomia i, a poc a poc, anar enretirant la nostra ajuda perquè es vegi capaç de treballar sol

Publicat el 29.9.2020 12:24

Educació

El Jardí

Aquest mes de setembre comença un dels cursos amb més incertesa tant a dins com a fora de les aules. Davant dels rebrots actius per covid-19 és molt difícil saber com es desenvoluparà. Tant els professors com les famílies conviuen amb la inquietud d’un nou tancament dels col·legis i la tornada a les classes en línia.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, l’orientadora del centre Kumon Barcelona – Sant Gervasi Galvany anima les famílies a preparar, també, el seu pla d’educació a casa amb les mesures i els objectius que els seus fills necessiten per aprofitar al màxim el curs escolar, fins i tot si es torna a les classes en línia.

Publicitat

Hi ha centenars d’estudis que estableixen el context de la influència familiar com a factor clau en el rendiment acadèmic dels fills, però el que sí que cert és que a les famílies també els fa falta molta ajuda per poder orientar adequadament els seus fills.

Kumon i família, un binomi imprescindible

“El paper dels pares és fonamental perquè els pilars d’un bon estudiant estan molt relacionats amb l’actitud i els hàbits de l’infant, així com la seva autonomia i confiança en les seves capacitats i els seu valors, que es treballen dia a dia des del si de la família amb el nostre mètode”, apunta Laia Santanach, orientadora del centre.

Però de quina proposa Kumon dissenyar el pla d’educació a casa perquè el teu fill tingui una bona motivació i un sistema d’estudi eficaç? Aquestes són les 6 regles de Kumon:

  • Cada dia: És fonamental desenvolupar un bon hàbit, una bona postura i un bon lloc de treball.
  • Un repte a la seva mida: Que el teu fill senti la motivació de veure’s capaç és vital per a la seva autoestima. Observa’l mentre fa una tasca i avalua quant temps pot treballar concentrat i amb quin contingut se sent motivat. Aquesta informació t’ajudarà a oferir-li reptes adequats a la seva capacitat de treball.
  • Desenvolupar la seva capacitat de concentració: El teu fill ha de ser capaç de començar i acabar una tasca sense interrupcions. Potser al principi només són 4 o 5 minuts, però si exercita la seva capacitat dia a dia, podrà incrementar-la progressivament fins arribar als 20 minuts amb un bon ritme de treball.
  • Entrenar l’autonomia i, a poc a poc, anar enretirant la nostra ajuda perquè es vegi capaç de treballar sol i que senti la satisfacció d’haver-ho aconseguit per ell mateix.
  • Fer servir l’elogi com a reforç per la feina feta.
  • Aprendre dels errors i ser capaç de corregir-los sol.

“Kumon és un mètode basat en l’educació a casa el propòsit del qual, des dels seus orígens fa 60 anys, és desenvolupar la capacitat acadèmica de l’alumne perquè esdevingui un membre competent de la societat”, hi afegeix la Laia. “Alhora, té l’objectiu que l’alumne es converteixi en una persona autònoma, inculcant-li l’actitud i la forma d’estudiar pròpies de l’aprenentatge autodidacta. És a dir, que els nens poden aprendre per ells mateixos i avançar de manera estable sense que no se’ls hagi d’ensenyar explícitament cada concepte nou”, comenta la Laia.

A més a més, per estimular les famílies i fer que els seus fills avancin amb Kumon i es preparin per al començament del curs, durant els mesos de setembre i octubre Kumon manté la promoció de matrícula gratis per iniciar-se en qualsevol dels tres programes, Matemàtiques, Lectura i English, tant en la modalitat presencial com en la modalitat de classes en línia.

60 anys en el món, 27 anys a Espanya 

Kumon la va fundar fa 60 anys precisament un professor, en aquest cas de matemàtiques, Toru Kumon, i fa 27 anys que està implantat a Espanya, on compta amb 230 centres, repartits en 15 comunitats autònomes i 35 províncies, en els quals suma 21.000 alumnes. En els centres Kumon, els alumnes desenvolupen una tasca molt activa i rellevant en el seu aprenentatge. A través dels programes de Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English, els alumnes desenvolupen, al màxim, el seu potencial i es converteixen, alhora, en persones responsables capaces, també, de gestionar el seu aprenentatge. 

Kumon Matemàtiques està format per 21 nivells que comencen relacionant quantitats amb números i acaben amb càlcul diferencial. Kumon Lectura consta de 18 nivells, comença pel treball amb paraules i frases simples i acaba amb la lectura crítica de textos complexos. Kumon English permet desenvolupar una important habilitat de lectura i comprensió de textos originals en anglès. Tots els nivells de Kumon English compten amb un llibre acompanyat d’un CD que inclou pistes de so en anglès nadiu. Les activitats permeten que els alumnes desenvolupin la comprensió auditiva i lectora en l’idioma.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.