25.1 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

La ingesta d’extracte de te verd podria reduir la dismorfologia facial en nens amb síndrome de Down

És la conclusió preliminar d'un estudi liderat pel Centre de Regulació Genòmica amb la presència de dos investigadors de La Salle Campus Barcelona – Universitat Ramon Llull

Publicitat

Salut

El Jardí

Un estudi dirigit per investigadors belgues i espanyols i publicat a la revista Scientific Reports aporta evidències sobre els beneficis potencials dels extractes de te verd en el desenvolupament facial en els infants amb síndrome de Down. La Salle Campus Barcelona – Universitat Ramon Llull forma part de l’estudi a través de dos dels investigadors del seu grup de recerca en Tecnologies Mèdia (GTM), Xavier Sevillano i Alejandro González. Tot i els beneficis potencials observats, les conclusions del treball són preliminars i cal considerar-les amb precaució ja que es basen en un estudi observacional. També caldria considerar el possibles efectes sobre altres òrgans i sistemes, i no centrar-nos únicament en el desenvolupament de la cara. 

Els investigadors van observar que la ingesta d’extractes de te verd pot reduir la dismorfologia facial en nens amb síndrome de Down quan aquest producte es pren durant els primers tres anys de vida. A la part experimental de l’estudi, duta a terme amb ratolins, es van confirmar aquests efectes positius amb dosis baixes de consum. No obstant això, els experts van trobar que dosis elevades de l’extracte poden alterar el desenvolupament facial i ossi en els animals de laboratori. Per això, seran precises noves investigacions per entendre els efectes dels extractes de te verd, un producte que sempre s’ha de consumir sota supervisió mèdica.

Publicitat

En una segon procés, es va fer un estudi de tipus observacional sobre nens i nenes amb síndrome de Down i es va comparar amb infants que no presenten aquest desordre genètic (grup control). El treball està liderat pel Centre de Regulació Genòmica, l’EMBL, la Universitat de Barcelona i la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica), i és el resultat d’una col·laboració internacional on també participen equips de la Universitat Central de Florida (Estats Units), La Salle Campus Barcelona – Universitat Ramon Llull i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), entre altres institucions.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.