21.5 C
Sant Gervasi
| Divendres 24 de setembre de 2021 |
Publicitat

La tossuderia i el dogmatisme

"Els polítics no volen cedir davant un barri hostil. Després ens donaran lliçons sobre participació"

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Opinió

Lluís Tusell, president de l’Associació de Veïns de les Tres Torres

La maquinària municipal és complexa i inescrutable. Amb ella fa anys que hi topem els veïns de Les Tres Torres, el barri que rep menys inversió municipal de tot Barcelona. No és cosa d’ara. Motius? Classisme, desconeixement, desgana, manca de professionalitat… No tenim cap escola bressol, cap centre cívic, cap casal per a la gent gran, cap gimnàs municipal, cap poliesportiu. I si parlem de l’espai públic, sembla que en alguns barris els veïns haguem d’asfaltar-nos els carrers, podar els arbres o fer-nos les voreres, i tot això esquivant els fanals i pals telefònics del segle passat que s’hi troben.

Des d’abans de l’estiu estem vivint un cas que exemplifica bé el menyspreu de la maquinària municipal cap a les Tres Torres. Els tècnics de mobilitat han decidit que la línia d’autobús V9 ha de pujar per Calatrava i baixar per Anglí, carrers petits limitats a 30 km/h que han de tendir a pacificar-se.

Els tècnics i polítics municipals ens van acusar d’estar contra el transport públic pel simple fet de demanar que aquesta línia utilitzés el carril bus de Ganduxer de pujada i la Via Augusta de baixada. És una solució que no afecta els usuaris i només modifica un tram de 400 metres de tota la línia. A més, la V9 guanyaria en velocitat comercial perquè, segons un estudi que hem elaborat amb l’ajuda dels veïns, l’autobús pel carril bus de Ganduxer triga la meitat que si puja per Calatrava, un carrer col·lapsat en hores punta.

A Anglí, el col·lapse viari amb el nou carril bus va de Via Augusta a la ronda de Dalt. Anglí necessita deixar de ser una autopista de connexió entre el centre i la ronda de Dalt. Requereix planificar per derivar el trànsit cap a carrers principals per guanyar espai per als vianants i veïns. Igual que Escoles Pies, cap a on ara van alguns vehicles que fugen d’Anglí.

La negativa dels responsables municipals a replantejar-se aquest petit tros del traçat és absurda i còmica. Els tècnics no volen assumir un error a l’hora de planificar aquesta infraestructura. I els polítics no volen cedir davant un barri hostil. Sí, tossuderia i dogmatisme. I després ens donaran lliçons sobre participació.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.