Publicitat

Max Cahner (BComú): “La participació ciutadana ha de romandre al centre de qualsevol acció de govern”

El conseller de BComú creu que s’ha apostat "com mai" per oferir a la ciutadania més i millors espais de participació ciutadana

Publicitat

Opinió

Max Cahner (BComú)

La participació ciutadana és un pilar que ha de romandre al centre de qualsevol acció de govern. És imprescindible oferir a la ciutadania diversos canals i possibilitats per a poder acostar-se als representants polítics de manera fàcil i sense intermediaris podent establir una relació bidireccional. Els governs han de rendir comptes i la ciutadania ha de poder interpel·lar-los.

Publicitat

En qualsevol espai de participació formals existents al districte, el veïnat sempre pot intervenir formulant una qüestió prèviament, demanant que es tracti un tema a l’ordre del dia, quan la temàtica en qüestió l’afecti o el preocupi o en el torn obert de paraules, entre d’altres. Als Plenaris es fixen els ordres del dia amb antelació, es publiquen i es convoca al conjunt del veïnat, permetent així portar els temes amb l’adequada preparació i rigor que requereix. Cada espai de participació ha de poder tenir la seva pròpia dinàmica per a poder ser útil i respondre a la seva finalitat, permetent sempre a la ciutadania poder prendre la paraula.

Publicitat

Més enllà d’aquests espais, des del Govern del Districte despleguem tot un seguit de canals i espais de participació que busquin donar resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania. Exemple d’això són les Comissions de seguiment, com la del Porta a Porta de Sarrià, on es comparteixen dades i debaten propostes de millora directament entre ciutadania i equips tècnics, o processos participatius com el Pla Director del Parc de l’Oreneta.

Des de BComú s’ha apostat com mai per oferir a la ciutadania més i millors espais de participació ciutadana, on el veïnat opina, debat i fa propostes per millorar el funcionament de les actuacions que porta a terme Districte. En l’àmbit de ciutat, s’han organitzat per primera vegada uns pressupostos participatius, permetent a la ciutadania proposar, votar i decidir actuacions que no s’haurien fet si no fos a iniciativa seva, com la superilla del Farró, l’hort urbà que es farà al barri Sarrià o l’obra de millora de l’entorn de l’Escola Lurdes, que seran una realitat l’any entrant.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar