Notícies de Sant Gervasi
Marta Trius
Fer un esmorzar saludable, no abusar de l’alcohol, la carn ni els dolços, prendre infusions digestives després dels àpats o incorporar vegetals en els menjars de celebració, són alguns dels consells saludables que va donar la nutricionista Irene Garibaldi en la xerrada Prepara’t per a un Nadal sense excessos, que va oferir dimarts 21 de novembre a la Casa Sagnier.
Durant les festes nadalenques mengem més del que necessitem i sobretot mengem en excés alguns aliments poc saludables com carn i/o dolços, la qual cosa fa que ens sentim malament i pesats. Per això Irene Garibaldi recomana no caure en els errors típics com no esmorzar, fer vida sedentària durant les festes, abusar de medicaments o arribar als menjars i sopars de celebració amb gana excessiva.
Per a aquesta nutricionista és molt important mantenir els bons hàbits alimentaris al Nadal, ja que sinó la nostra salut pot veure’s afectada pel sobrepès o les males digestions, o altres problemes més greus com malalties cardiovasculars o hipertensió.
Una de les apostes de la Irene són els remeis naturals: “prendre infusions depuratives, sopar brous vegetals i no oblidar-nos de fruites i verdures”. Així una de les millors fruites per depurar l’organisme i millorar la digestió és la pinya, recomanada 100% per a dies de menjars i sopars abundants. Seguint els seus consells podem passar unes festes tranquil·les i felices trobant-nos bé i sense posar en risc la nostra salut.