Publicitat

Neix DeCollserola: la marca d’aliments Km0 de la pagesia i artesans de la serra barcelonina

Tots els productes s'elaboren seguint els principis de l'economia social i solidària i d'entrada hi ha una desena de proveïdors

spot_img

Publicat el 5.10.2024 8:10

Economia Social i Solidària / Sostenibilitat

Enric Capdevila, Comunalitat La Drecera 

A la serra de Collserola tenim pagesia, productors i elaboradors artesans que produeixen aliments de primera qualitat, que contribueixen a reforçar el teixit comunitari, agroecològic i artesà del territori. La majoria s’han enxarxat per fer arribar el seu producte de proximitat de forma directa o en un circuit curt; per poder fer la distribució i comercialització han creat la marca DeCollserola (www.decollserola.cat).

Publicitat

Aquests productes són fruita i verdura ecològica, i productes elaborats (conserves, dolços artesanals, cerveses, vins, caves, begudes fermentades, sucs, olis d’oliva, mel i derivats). Els elaboren seguint els principis de l’economia social i solidària, a destacar:

Publicitat
  • Agricultura ecològica: tenen cura de l’entorn seguint els principis de l’agroecologia, afavorint la biodiversitat, respectant l’estacionalitat i l’entorn, evitant els productes contaminants i tòxics.
  • Inclusió social: generen espais de treball, d’ocupació laboral, per a persones en situació de risc d’exclusió, ja sigui al camp, en centres especials de treball, etc.
  • Reforç del teixit comunitari: mitjançant esdeveniments culturals, treball educatiu o social, l’articulació amb grups de consum, etc.
  • Compromís amb la qualitat del producte i els valors entorn de la seva producció, cuidant les característiques de gust, de textures i alimentàries excel·lents, combinades amb la cura de les persones i l’entorn on han estat produïdes.
  • Treball en xarxa amb altres actors de l’economia social i solidària de l’àmbit de Collserola, del Vallès i el Barcelonès, o en l’àmbit de Catalunya.
Extracció de mel Melvida © DeCollserola

Actualment, dins de la marca DeCollserola trobem enxarxades diverses iniciatives de pagesia i elaboració artesana de la serra, unes com a promotores (La Rural de Collserola i l’Ortiga) i altres com a proveïdores, que conformen un catàleg conjunt de productes provinents del Parc Natural de Collserola.

Per citar alguns dels productes i projectes presents al catàleg: verdures ecològiques de temporada de L’Ortiga (lortiga.cat), La Rural de Collserola (laruraldecollserola.com) i la masia Can Domènech (hipicadomenechdunfoy.com); el vi i vermut de Rabassaires (rabassaires.com); la mel de Melvida (melvida.cat); la restauració de Les Escales (lesescales.cat); les cerveses de La Florestina (cervezaflorestina.com), i els olis El Puig (olielpuig.es), entre d’altres.

Cervesa florestina © DeCollserola

De moment, com a consumidors podem accedir als productes a través de la seva web, o del grup de consum de Sarrià a Casa Orlandai o el de Can Pujades al Mercat de Vallvidrera. Esperem que molt aviat estiguin disponibles a establiments i comerços dels nostres barris.

Consumeix productes de proximitat, consumeix DeCollserola.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Capturades més de 5.000 reines de vespa asiàtica a Collserola

La Drecera tanca una primera fase “molt positiva” i prepara una nova ofensiva després de l’estiu

La Casa Orlandai celebra el seu 18è aniversari amb una programació plena d’activitats

La setmana del 5 d'abril, el centre cultural de Sarrià acollirà espectacles, dinars populars i concerts, entre altres

Festa Major d’Hivern dels barris de muntanya 2025

El programa inclou uns Jocs Olímpics, un bingo musical i un esmorzar popular programats pel 21 i 22 de febrer

Parlem des de l’eix de salut i cures: La Drecera

Parlem des de l’eix de salut i cures: La Drecera
spot_img

El cabusset: un ocell aquàtic que resideix tot l’any a Catalunya

És un excel·lent bussejador, ja que se submergeix durant 15-20 segons sota l'aigua i pot arribar fins a 20 metres per buscar aliment, petits peixos, nimfes d'insectes aquàtics i mol·luscs

Mediterràniament: el Quixot a Benidorm

"Si el Quixot visqués a la nostra època viatjaria sens dubte a Benidorm a la recerca de noves aventures. No se m’acudeixen moltes més al sud d’Europa on ell pogués demostrar tota la seva vàlua com a cavaller errant": l'escrit d'Aitor Romero

Enjardinaments al complex esportiu de Can Caralleu

És molt lloable que la direcció tingués la iniciativa d’identificar les principals espècies botàniques, mitjançant un cartell amb el nom comú i científic

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]