Publicitat

Neix DeCollserola: la marca d’aliments Km0 de la pagesia i artesans de la serra barcelonina

Tots els productes s'elaboren seguint els principis de l'economia social i solidària i d'entrada hi ha una desena de proveïdors

spot_img

Publicat el 5.10.2024 8:10

Economia Social i Solidària / Sostenibilitat

Enric Capdevila, Comunalitat La Drecera 

A la serra de Collserola tenim pagesia, productors i elaboradors artesans que produeixen aliments de primera qualitat, que contribueixen a reforçar el teixit comunitari, agroecològic i artesà del territori. La majoria s’han enxarxat per fer arribar el seu producte de proximitat de forma directa o en un circuit curt; per poder fer la distribució i comercialització han creat la marca DeCollserola (www.decollserola.cat).

Publicitat

Aquests productes són fruita i verdura ecològica, i productes elaborats (conserves, dolços artesanals, cerveses, vins, caves, begudes fermentades, sucs, olis d’oliva, mel i derivats). Els elaboren seguint els principis de l’economia social i solidària, a destacar:

Publicitat
  • Agricultura ecològica: tenen cura de l’entorn seguint els principis de l’agroecologia, afavorint la biodiversitat, respectant l’estacionalitat i l’entorn, evitant els productes contaminants i tòxics.
  • Inclusió social: generen espais de treball, d’ocupació laboral, per a persones en situació de risc d’exclusió, ja sigui al camp, en centres especials de treball, etc.
  • Reforç del teixit comunitari: mitjançant esdeveniments culturals, treball educatiu o social, l’articulació amb grups de consum, etc.
  • Compromís amb la qualitat del producte i els valors entorn de la seva producció, cuidant les característiques de gust, de textures i alimentàries excel·lents, combinades amb la cura de les persones i l’entorn on han estat produïdes.
  • Treball en xarxa amb altres actors de l’economia social i solidària de l’àmbit de Collserola, del Vallès i el Barcelonès, o en l’àmbit de Catalunya.
Extracció de mel Melvida © DeCollserola

Actualment, dins de la marca DeCollserola trobem enxarxades diverses iniciatives de pagesia i elaboració artesana de la serra, unes com a promotores (La Rural de Collserola i l’Ortiga) i altres com a proveïdores, que conformen un catàleg conjunt de productes provinents del Parc Natural de Collserola.

Per citar alguns dels productes i projectes presents al catàleg: verdures ecològiques de temporada de L’Ortiga (lortiga.cat), La Rural de Collserola (laruraldecollserola.com) i la masia Can Domènech (hipicadomenechdunfoy.com); el vi i vermut de Rabassaires (rabassaires.com); la mel de Melvida (melvida.cat); la restauració de Les Escales (lesescales.cat); les cerveses de La Florestina (cervezaflorestina.com), i els olis El Puig (olielpuig.es), entre d’altres.

Cervesa florestina © DeCollserola

De moment, com a consumidors podem accedir als productes a través de la seva web, o del grup de consum de Sarrià a Casa Orlandai o el de Can Pujades al Mercat de Vallvidrera. Esperem que molt aviat estiguin disponibles a establiments i comerços dels nostres barris.

Consumeix productes de proximitat, consumeix DeCollserola.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

La Casa Orlandai celebra el seu 18è aniversari amb una programació plena d’activitats

La setmana del 5 d'abril, el centre cultural de Sarrià acollirà espectacles, dinars populars i concerts, entre altres

Festa Major d’Hivern dels barris de muntanya 2025

El programa inclou uns Jocs Olímpics, un bingo musical i un esmorzar popular programats pel 21 i 22 de febrer

Parlem des de l’eix de salut i cures: La Drecera

Parlem des de l’eix de salut i cures: La Drecera

L’atenció a persones sense llar incrementa de manera alarmant a ASSÍS, Sant Joan de Déu i Cedre

La Drecera Sarrià-Vallvidrera té en l'habitatge un dels seus eixos de treball per a millorar la vida als barris
spot_img

Èxit a Sant Gervasi per la Festa Major: el barri torna a bategar

Del 5 al 15 de juny, el veïnat ha gaudit d'un ampli ventall d'activitats i d'un pregó protagonitzat per Aina Da Silvia, d'Eufòria

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

El veïnat del Tibidabo fa un pas més per a la recuperació del Tramvia Blau: “Tenim gairebé 3.000 firmes”

L'Associació de Veïns de l'Avinguda Tibidabo critica la falta de transparència política i reclama que torni l'emblemàtic vincle i consolidar l'avinguda com un espai "funcional, cuidat i autèntic"

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]