17.9 C
Sant Gervasi
| Divendres 14 de maig de 2021 |

Plats de Tardor

Cuina de mercat

Blai Pérez

Guisat de carxofes

Ingredients per 4 persones
8 carxofes
2 alls
120 gr de pernil a daus
1 culleradeta de pebre vermell
120 gr de sofregit de tomàquet
1 llimona
6 ametlles torrades
1 llesca de pa fregit o torrat
2 branques de julivert
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre

Elaboració:
Netegem les carxofes, traiem les fulles dures, els pels centrals, tallem les puntes i les partim en quarts, i les reservem en aigua amb el suc de mitja llimona.
Pelem i piquem els alls per sofregir-los, tot seguit afegim el pernil, el tomàquet sofregit, el suc de llimona restant, el pebre vermell, i ho removem durant uns minuts, mentrestant escorrem les carxofes i les afegim al guisat, cobrim amb una mica d’aigua, salpebrem i coem uns 15 minuts fins que estiguin ben tendres. Durant la cocció preparem una picada amb el pa, les ametlles i el julivert, que afegirem un cop feta. Seguim la cocció fins que la salsa hagi espessit, i ja estarà a punt per menjar. Es un plat calent, acompanyat d’arròs blanc el fa un plat únic complet i ideal.

Arròs, llegums i verdures

Ingredients per 4 persones
100 gr d’arròs
100 gr de llenties pardina
100 gr de mongeta del ganxet
125 gr de carbassa
1 nap
1 ceba de figueres
4 fulles de bleda o 12 d’espinacs
1 patata
40 gr d’oli d’oliva verge extra
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Sal i julivert picat

Elaboració:
La nit anterior deixem en remull les mongetes.
Escorrem les mongetes i en una olla les cobrim amb aigua i coem durant 1 hora. A continuació afegim les llenties, sempre controlant si fa falta més aigua per coure-ho 30 minuts més.
Mentrestant, pelem el nap i la patata, rentem i ho tallem en daus. Netegem la verdura verda triada i les reservem. En cas d’haver triat les bledes, picarem les penques i les afegirem a la cocció. Afegim les verdures i coem 10 minuts.
Pelem i piquem la ceba, la sofregim amb el pebre dolç i ho afegim tot a l’olla. Piquem les fulles verdes, tallem la carbassa en daus i ho afegim tot a l’olla amb l’arròs, salpebrem i coem 20 minuts. Per acabar, posem el julivert, remenem i ja tindrem el plat acabat, bon profit!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.