Divendres 04, octubre 2024
17.1 C
Sant Gervasi
17 C
Sarrià
Publicitat

Quina diferència hi ha entre les pacanes i les nous?

Tots dos productes són fruita seca i són molt similars, tant en aparença com una vegada pelades

Publicat el 5.11.2022 16:55

Cuina i Nutrició

AMIC

Pacanes i nous. Tots dos productes són fruita seca, pertanyen a la família de les Juglandaceae i són molt similars, tant en la seva aplicació en la gastronomia (sobretot en guisats de carns, salses i postres), com en la seva aparença una vegada pelades. No obstant això, no són el mateix i això les fa diferir en alguns aspectes.

Publicitat

La closca és sens dubte la diferència més visible entre ambdues. Mentre que la nou comuna (o nou de Castella) té una clofolla gran, rugosa i de color més clar, la Pacana s’assembla al gla: més fosca, llisa, ovalada i de grandària petita. En paladar, també poden distingir-se. La Pacana és més compacta i de sabor una mica més dolç, pel fet que conté més sucre i, per tant, un dels seus usos més comuns és per a caramel·litzar. La resta de propietats, totes elles beneficioses, són bastant similars, sobretot pel que fa a les quantitats que contenen d’antioxidants, d’omega 3 i de greixos poliinsaturats.

Publicitat

Com a diferències diríem que les nous guanyenn la batalla en proteïnes, i les pacanes, en minerals: com el potassi, el zinc o el magnesi entre altres. Tots dos aliments procedeixen de la mateixa zona (sud de l’estat de Texas i nord de Mèxic), sent també aquests països els majors productors, sobretot de pacanes; i és que pràcticament el 85% de la producció mundial es fa als EUA.

Tant les nous com les pacanes ens aporten molts beneficis i hem d’incloure-les en la nostra dieta diària. Però això sí, les pacanes són bastant més barates, per la qual cosa podem utilitzar aquest producte enlloc de les nous quan tinguem la necessitat de donar-li un respir a la nostra butxaca.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.