Publicitat

Propietats dels anacards

Entre d'altres, mantenen el sistema immunitari saludable i enforteixen els ossos

spot_img

Publicat el 2.5.2023 23:08

Nutrició

Eva Remolina (AMIC)

Els anacards, també coneguts com a nous de l’Índia, són una fruita seca que es conrea en zones tropicals i subtropicals del món, i que s’ha convertit en un aliment molt popular i versàtil. A més del seu deliciós sabor i textura, els anacards ofereixen una àmplia gamma de beneficis per a la salut. A continuació, es presenten alguns dels més destacats:

Publicitat

1. Ajuden a millorar la salut cardiovascular: Els anacards contenen àcids grassos insaturats, que redueixen el colesterol dolent (LDL) i augmenta el colesterol bo (HDL). A més, contenen antioxidants i polifenols que ajuden a reduir la inflamació i prevenir la formació de coàguls sanguinis.

Publicitat

2. Contribueixen a la pèrdua de pes: són rics en fibra, proteïnes i greixos saludables, la qual cosa els converteix en un snack saciant i perfecte per a incloure en dietes de pèrdua de pes. A més, el seu contingut en magnesi ajuda a regular el sucre en sang i a controlar els antulls d’aliments.

3. Enforteixen els ossos: són una bona font de minerals com el calci, el magnesi i el fòsfor, que són essencials per a la salut òssia. A més, el seu contingut en vitamina K ajuda a millorar l’absorció de calci en els ossos.

4. Mantenen el sistema immunitari saludable: aquesta fruita seca conté zinc, un mineral que és essencial per al bon funcionament del sistema immunitari. A més els seus antioxidants ajuden a protegir les cèl·lules del mal causat pels radicals lliures.

5. Milloren la salut cerebral: posseeixen alts continguts d’àcid fòlic, un nutrient que és essencial per al desenvolupament del cervell i la formació de noves cèl·lules.

6. Contenen greixos saludables que ajuden a millorar la funció cerebral i reduir el risc de malalties neurodegeneratives.

7. Ajuden a regular el sistema digestiu: gràcies a la fibra i als greixos saludables que estan en la seva composició, ajuden a millorar el trànsit intestinal i reduir el risc de malalties digestives com el restrenyiment i la síndrome de l’intestí irritable.

8. Milloren la salut de la pell: Els anacards contenen antioxidants i vitamina E, que ajuden a protegir la pell dels danys causats pels radicals lliures i els raigs UV. A més, el seu contingut en coure ajuda a mantenir la pell i el cabell saludables.

9. Redueixen el risc de malalties cròniques: com el càncer, la diabetis i les malalties cardiovasculars.

Notícies relacionades

La murtra, un bon substitutiu del llorer a la cuina i una planta per a infusions

La infusió de fulles i baies de la murtra és de gran utilitat per a estovar la tos i, també, per a combatre les infeccions bucals

De suplements, plantes i espècies en l’embaràs

Els consells nutricionals de la dietista Anna Vilarrasa

La ceba, una de les hortalisses més sanes

És una de les hortalisses més antigues d'Occident i serveix per a reduir el colesterol

Com és millor menjar la fruita? Beneficis de menjar-la verda

Quan es torna madura alguns nutrients ja s'han descomposat per l'efecte de l'oxidació
spot_img

Veïns de Sarrià ocupen l’entrada del Parc de l’Oreneta per protestar contra els barracons

Paral·lelament, han adreçat una carta a Collboni convidant-lo a apropar-se al recinte

Comença el període de preinscripció a l’Escola Municipal de Música Can Ponsic

Fins al 8 de maig, es pot fer la sol·licitud a través de la seva pàgina web o presencialment al centre

El Centre Cívic Pere Pruna celebra els 25 anys com a equipament cultural de proximitat

Del 13 al 17 de maig, hi ha programat conferències, concerts, tallers i visites a l'edifici

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí