Dissabte 27, juliol 2024
24.6 C
Sant Gervasi
24.5 C
Sarrià
Publicitat

Ràdio Farró: ‘roda el món i torna al Born’

L'emissora local participa dissabte en la 17a Festa de la Ciència amb un programa especial conduït per la biòloga sarrianenca Cristina Junyent

Publicat el 7.6.2024 9:00

Societat

El Jardí

Aquest dissabte Ràdio Farró participarà en la 17a Festa de la Ciència, que se celebrarà durant tot el cap de setmana a l’antic Mercat del Born, a Ciutat Vella. ‘Roda el món i torna al Born’ és un dels 100 refranys populars catalanes més reconeguts, i en aquest l’emissora local farronenca podríem dir que després d’un any de creixement al barri i a la ciutat, torna a casa. Torna a una Festa de la Ciència que ja li ha donat l’oportunitat en anys anteriors de tenir un aparador públic notable.

Publicitat

A través del programa Fenòmens Naturals, presentat per la biòloga sarrianenca i col·laboradora d’El Jardí, Cristina Junyent, l’emissora participarà de 20 a 22 h en la Festa de la Ciència, entrevistant a sis científics. Al costat de Junyent hi seran també els membres de Ràdio Farró Raúl G Duarte, Maria Goretti Mas i Quima Parra, per ajudar en la conducció d’aquest programa especial.

Publicitat

Qui seran els sis entrevistats al programa especial?

  • Guido Ramellini, del MMACA-Museu de Matemàtiques de Catalunya, ens revelarà perquè Galileu va passar a la història com el primer científic modern, en va validar les hipòtesis mitjançant l’experimentació. I també altres descobertes, a part de les observacions astronòmiques, com la caiguda de cossos, la llei dels nombres senars, la velocitat de la llum i la teoria de les marees.
  • Elena García Nevado, del Grup de Recerca en Arquitectura, Energia i Medi Ambient AiEM, ETSAB-UPC, ens aclariran com prenen termografies de carrers per saber quina és la temperatura del cel i de la resta de superfícies urbanes i com afecta això al microclima urbà.
  • Laia Vila Solés, de l’Institut de Neurociències de la UAB, ens parlarà dels mecanismes que fa que alguns records restin de forma molt viva en el teu cap. I com ara poden ajudar al tractament de trastorns i erradicar-los per guarir el trastorn per estrès posttraumàtic.
  • Juan Manuel López García, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA) ens farà veure la importància dels animals petits en la reconstrucció del clima i l’ambient del passat, concretament de la zona d’Atapuerca. I com es pot induir el que està passant actualment i el que pot passar en un futur amb el clima i paisatge del nostre planeta.
  • Amb Pamela Lustig Gainza, de l’Hospital Sant Joan de Déu, ens endinsarem en la revolució de la salut amb la combinació d’impressió 3D i la realitat virtual. La impressió 3D ha transformat l’atenció mèdica amb pròtesis personalitzades i models anatòmics detallats per a cirurgies. La realitat virtual permet planificar cirurgies de manera immersiva.
  • Eloy Santos, de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, ens explicarà què hem après de la persona més vella del món. Perquè els supercentenaris, persones que assoleixen els 110 anys, són essencials per comprendre millor el procés d’envelliment i el risc de patir algunes patologies.

Tothom està convidat a assistir-hi com a públic amb la certesa que serà molt interessant.

Cristina Junyent: “Tothom és benvingut a Ràdio Farró”

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.