Publicitat

Recepta amb records de la infantesa: arròs amb llet

Si no agrada la canyella, podem substituir-la per per vainilla o per anís

spot_img

Publicat el 5.1.2023 6:30

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (Amic)

Ingredients (per a 4 persones):
– 100 g d’arròs rodó (millor si és especial per a postres)
– 1 branca de canyella
– Canyella en pols
– 120 g de sucre (o al gust de cadascun)
– 10 g de mantega (opcional)
– 1 pell de taronja
– 1 pell de llimona (evitant la part blanca perquè no amargui)
– 1,250 litres de llet sencera.

Publicitat

Preparació:
– Rentarem bé l’arròs per a retirar el midó (fins que l’aigua deixi de sortir de color blanc).

Publicitat

– En una casserola, courem la llet juntament amb l’arròs, la pell de taronja i de llimona i la branca de canyella. Ho farem a foc mitjà-alt durant uns 10 minuts, transcorreguts els quals, baixarem a foc mitjà-baix per a continuar coent durant una mitja hora. És imprescindible anar controlant l’arròs i removent per a evitar que s’enganxia.

– Quan faltin uns 10 minuts de cocció, afegir el sucre i continuar removent.

– Quan estiguem a punt de retirar-ho del foc, podem opcional afegir la mantega si volem que ens quedi més melós.

– Un cop fet l’arròs, el distribuirem en bols petits i empolvorarem per damunt amb la canyella en pols. També podem decorar-ho amb trossets de la branca de la canyella.

Nota: Si no agrada la canyella, podem substituir-la per per vainilla o per anís.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Llobarro al forn

Un peix senzill i ràpid de fer que sempre proporciona resultats espectaculars

Recepta de bescuit de carabassa en cinc passos

Una vegada estigui tot ben batut, afegeix la carabassa trossejada i la vainilla

Cuina fàcil: bonítol amb ceba, patata i tomàquet

Aquesta fórmula de cocció al forn la podeu emprar amb d’altres tipus de peix

Cuina fàcil: carpaccio de xampinyons

Aquest plat fred que és magnífic com a entrant: metxa als fogons i a cuinar tothom!
spot_img

La defensa de les 9 de Cassoles demana l’absolució durant el judici

El Sindicat d'Habitatge denuncia un "muntatge policial" i assegura que ho "tornarien a fer"

Marta Prevosti: “L’enorme aportació que els romans han fet a la història de la humanitat és el dret”

Prevosti és arqueòloga, investigadora sènior adscrita a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i exvicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans

Els secrets de la cuina caputxina

Fra Valentí Serra de Manresa publica "Missa et mensa. Secrets de la cuina de convent", un volum de caràcter divulgatiu que recull receptes de l'antiguitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]