23.4 C
Sant Gervasi
| Dilluns 20 de setembre de 2021 |
Publicitat

Recollim bones pràctiques de l’Economia Social i Solidària

Projectes que treballen contra el malbaratament alimentari o iniciatives com les de les escoles Dolors Monserdà i Orlandai estan recollits dins la web de Sarrià - Sant Gervasi Coopera

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Economies Alternatives

Bernat Julià  – Sarrià – Sant Gervasi Coopera

Des de SSG Coopera, fa temps que treballem per fer visibles les pràctiques i projectes que entitats, escoles, empreses i grups de persones del districte estan duent a terme al nostre territori. Ara hem elaborat una nova eina al nostre espai web per tal de recollir-les, visibilitzar-les i difondre-les. Volem explicar i difondre aquelles pràctiques que van més enllà de l’activitat habitual d’aquests col·lectius, i que posen un enfocament especial en allò que pretén desenvolupar l’Economia Social i Solidària (ESS). Ens referim a projectes i pràctiques que fan en el seu dia a dia institucions i entitats, que potser no tenen la forma jurídica que l’ESS pren habitualment però que hi contribueixen amb propostes concretes.

Estem parlant, per exemple, de projectes que treballen contra el malbaratament alimentari, com és el cas del dinar d’aprofitament que va fer l’Esplai Movi el juny passat. En aquest cas concret, el grup de Grans 2 de l’esplai va recollir menjar sobrant directament del distribuïdor (Mercabarna) i va reutilitzar el menjar per fer un àpat per a més de 30 persones. Aquesta iniciativa, doncs, és ecològica, perquè ajuda a reduir les tones de menjar que cada dia es llencen; econòmicament sostenible, perquè no té cap cost; participativa, perquè es comparteix amb l’entitat i les persones que en formen part; i educativa, perquè implica els infants i joves en el procés.

També volem visibilitzar altres iniciatives semblants com per exemple el treball que es fa a l’Escola Dolors Monserdà, on els infants recullen i envasen el menjar sobrant del menjador i s’envia a menjadors socials a través de l’ONG Nutrició Sense Fronteres. En aquest cas, a més, la iniciativa té un component d’intercooperació entre entitats amb una finalitat posterior, que és respondre a necessitats socials.

Altres iniciatives, com els ‘Encants d’Orlandai’, el mercat d’intercanvi de l’Escola Orlandai (que es fa un cop per trimestre) o la planta de compostatge que s’està començant a desenvolupar a Vallvidrera per iniciativa de Can Pujades, així com el projecte d’inserció social que suposa la formació de joves de centres de menors per part de Social Forest, són alguns dels exemples que volem visibilitzar i compartir.

Per tal de recollir totes aquestes pràctiques, hem generat un nou espai dins la nostra web i hem elaborat un formulari per tal que les entitats i projectes que vulgueu, pugueu facilitar-nos tota la informació perquè fem públiques les vostres pràctiques.

Tot això i molt més ho trobareu a: sarriasantgervasiess.com/bonespractiques/

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.