22.9 C
Sant Gervasi
| Dilluns 04 de juliol de 2022 |
Publicitat

Sarrià-Sant Gervasi lidera la desigualtat socioeducativa entre districtes de Barcelona

Un alumne de Ciutat Vella té sis vegades més possibilitats de fracàs escolar que un de Sarrià-Sant Gervasi segons l'Informe d'Oportunitats Educatives

Publicitat

Societat

Sergi Alemany

L’Institut Infància i Adolescència ha fet públic el 2n Informe d’Oportunitats Educatives a Barcelona, basat en dades del curs escolar 2016-2017. Hi ha importants diferències entre districtes amb relació a la taxa de graduació: una distància de 16 punts entre Sarrià-Sant Gervasi i Ciutat Vella.

L’informe 2018-2019 demostra una tendència a l’alça en l’escolarització d’infants entre 0 i 2 anys i en la taxa de graduació en Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels nois i noies de la ciutat. No obstant, continua mostrant notables desigualtats entre els diferents districtes.

Desigualtats notables entre districtes

Publicitat

A Ciutat Vella -el districte més pobre de la ciutat- el 29% de joves de 4t d’ESO suspenen les competències bàsiques, mentre que a Sarrià-Sant Gervasi -el districte amb la renda més alta- la xifra baixa fins el 4,7%.

En una ciutat on la població infantil i adolescent entre 0 i 17 anys va a la baixa (15% del total de la població de Barcelona), destaca com a expeció el districte de Sarrià-Sant Gervasi amb un mitjana del 19%.

Publicitat

En termes econòmics la renda dels habitants de Nou Barris és 3,5 vegades més baixa que a Sarrià-Sant Gervasi, i en relació a l’atur Sarrià-Sant Gervasi en registra un 4% mentre que a Nou Barris és més del doble, 10%.

En llengües, un 31,4% dels alumnes de Ciutat Vella no aproven català; a Sarrià-Sant Gervasi no assoleixen l’assignatura de català un 6,1%. En llengua anglesa no aproven les competències bàsiques un 27% dels estudiants de la ciutat, dada que a Sarrià-Sant Gervasi disminueix fins només el 3,5%.

Pel que fa a alumnes repetidors, a Ciutat Vella un de cada quatre alumnes que acaba l’ESO ha repetit curs (25%); a Sarrià-Sant Gervasi el percentatge és del 8%.

9 de cada 10 infants (0-2 anys) s’escolaritzen a Sarrià-Sant Gervasi

Pel que fa a la taxa d’escolarització d’infants entre 0 i 2 anys hi ha un tendència creixent a mesura que augmenta l’edat: als dos anys de vida, 9 de cada 10 infants estan escolaritzats a Sarrià-Gervasi. 

L’escolarització en centres privats és especialment significativa a Sarrià-Sant Gervasi, seguida de Les Corts i l’Eixample, en tots tres cicles: infantil, primària i ESO.

El % d’alumnat de primària amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) en els centres públics gairebé duplica el dels privats i concertats, amb les excepcions de Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, on les proporcions són molt similars.

Enr relació al nombre d’infants i adolescents atesos en centres oberts i en centres diaris d’atenció socioeducativa, els districtes amb més infants atesos es corresponen amb els que tenen una renda més baixa. Hi ha 2 districtes sense aquest servei socioeducatiu: Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.