Dissabte 27, juliol 2024
24.6 C
Sant Gervasi
24.5 C
Sarrià
Publicitat

Sarrià tindrà una plaça dedicada a Angelina Trallero i Mariano Meseguer

Tots dos van ser activistes de l'Associació de Veïns de Sarrià i tindran un petit espai públic al nomenclàtor de la ciutat

Publicat el 29.3.2022 12:08

Societat

El Jardí

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Ponència del Nomenclàtor, va aprovar dimarts passat la denominació de 21 espais públics entre carrers, places i jardins de la ciutat. Entre les novetats hi ha els noms d’Angelina Trallero i Mariano Meseguer, proposats per l’Associació de Veïns de Sarrià en l’últim Consell Plenari del 2021, que passaran a tenir el seu nom reconegut públicament en dues petites places de nova creació que es troben de costat entre els carrers Salvador Mundi, Mare de Déu de Núria i Hort de la Vila, en un espai creat arran de la construcció de nous habitatges.

Publicitat

Plaça d’Angelina Trallero i Bullich 

Angelina Trallero i Bullich (Oliete 1920 – Barcelona 2016) fou una destacada activista de l’Associació de Veïns de Sarrià durant més de 30 anys i de la que en va ser vicesecretària, vocal, secretària i tresorera. Durant molts anys, va fer tàndem amb Mariano Meseguer com a president de l’entitat, i va acabar sent nomenada Sòcia Honorària. L’any 2000 va rebre la Medalla de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi. 

Publicitat

Plaça de Mariano Meseguer Bielsa 

Mariano Meseguer Bielsa (Barcelona 1927 -2013) va ser un arquitecte i activista veïnal, president de l’Associació de Veïns de Sarrià i un gran defensor del patrimoni artístic i arquitectònic del barri. La seva lluita va contribuir a la conservació dels Jardins de Vil·la Cecília i de la seva torre, on ara s’ubica el Casal de Sarrià. Va ser Medalla d’Honor de Barcelona l’any 2005, per la seva inquietud al llarg de molts anys en la preservació de la història patrimonial de la ciutat i per la seva tasca reivindicativa dins el moviment veïnal (FAVB) enfocada a la defensa de la legalitat. Va posar en marxa l’arranjament del passatge Mallofré, un dels racons emblemàtics i més pintoresc del vell Sarrià.

Actualment, només el 8 % d’espais públics de Barcelona tenen nom de dona.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.