Veïns de Vallvidrera ocupen una casa on s’hi vol fer un hotel de luxe

Han ocupat la Llar Betània, propietat dels Pares Paüls, per impedir que s'hi faci un hotel de luxe i desenvolupar un projecte d'habitatge comunitari

0
© Casa Buenos Aires

Societat

Carme Rocamora

Quan només es compleixen dos dies del desallotjament del Casal Popular La Tecla, a Sant Gervasi de Cassoles, s’ha complert un dels principals clams que s’escoltava a la manifestació de rebuig pel tancament: “Davant un desallotjament, una nova ocupació“.

En aquest cas l’escenari s’ha traslladat a la zona de muntanya del districte. Aquest dissabte, veïns han entrat dins la Llar Betània (carrer Mont Orsà 31) per quedar-s’hi i desenvolupar un projecte que han batejat amb el nom Casa Buenos Aires.

L’ocupació estava planificada des de feia temps i s’ha portat a terme amb un secretisme absolut per garantir la seva posada en marxa sense cap interferència. De fet, aquest dissabte, la gent -molts ja eren prèviament coneixedors de l’acció-, s’ha aplegat a la zona arran d’un missatge que corria per Whatsapp, on exactament posava que es faria una jornada d’activitats, música, dinar gratuït i el més rellevant, “moltes sorpreses”, referint-se, aquesta última, a l’ocupació.

No és el primer cop que l’edifici, que és propietat de la congregació religiosa dels Pares Paüls, està al punt de mira del veïnat. Ara fa tres anys, i “partint de la falta d’espais per a joves i grans“, un grup va presentar un projecte de cohabitatge a la llar, en desús des de fa 7 anys, però la congregació va rebutjar la proposa del veïnat de comprar-ho per més de 2 milions d’euros.

Ara, els motius que han mogut als veïns a fer l’ocupació han estat la sospita a que l’edifici es converteixi en un hotel de luxe, atés que sobre la taula hi ha l’opció, segons els veïns, de construir un hotel a la zona per xeics àrabs amb piscina i golf, que al seu parer “fomentaria encara més la gentrificació.”.

“Hem decidit recuperar l’edifici per mantenir-lo com a patrimoni històric de Vallvidrera, crear un projecte d’habitatge comunitari i obrir-lo a totes les veïnes del barri.” han dit els ocupants, que han criticat que l’Església “ha demostrat que prefereix especular i treure el màxim benefici econòmic possible.”

Amb aquesta acció, diuen voler evitar que el projecte faci del poble de Vallvidrera un aparador turístic, així com donar resposta “a les dificultats per accedir a un habitatge digne.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.