Publicitat

Vuit rituals nadalencs per encarar en positiu les festes a casa

Les llums del carrer, l’arbre, el pessebre i les cançons ens ajuden a situar-nos en allò que viurem

Publicitat

Societat

Glòria Vilalta i Grau

Per rebre el Nadal tenim l’Advent, quatre setmanes per preparar-nos anímicament al naixement del nen Jesús. La preparació inclou encendre una espelma cadascun dels quatre diumenges. És un ritual, un signe, que ens ajuda a endinsar-nos en aquesta època i a preparar-nos pel que ve, per l’adveniment. Les llums del carrer, les de casa, l’arbre, el pessebre i les cançons també ens ajuden a situar-nos en allò que estem vivint o viurem.

Publicitat

Els rituals o signes, han existit tota la vida, lligats a l’espiritualitat o a qualsevol activitat terrenal. La casa no n’és una excepció. Fotografies dels éssers estimats, una imatge d’un viatge especial, un objecte o figura que representa l’amor, la saviesa o la bellesa, una frase escrita a la paret o en un taulell, música o sons per portar-nos a un estat concret, espelmes, i moltes altres coses ens ajuden a portar-nos a l’emoció, pensament o estat anímic desitjat.

Publicitat

Per tant, totes aquestes coses influeixen en com ens sentirem a casa. I si influeixen, és important que sigui en positiu. Perquè tot comunica, tot és informació, i tot és energia que ens connecta a l’entorn.

I com fem que aquesta energia sigui el més favorable al Nadal?

Les llums ens porten esperança, il·lusió i claredat, il·luminen la foscor.

L’arbre ens reconnecta amb la natura i com a element fusta que representa, aporta calidesa. També el verd, el color que en Feng Shui correspon a aquest element.

El pessebre no només és un recordatori del Nadal, sinó que ens fa gaudir com a nens durant uns dies.

El vermell, que representa l’element foc, aporta calor i color als dies foscos i freds de l’hivern.

  • El daurat és símbol d’abundància, protecció i també de llum.

Les estrelles i els àngels ens recorden que no estem sols i que l’univers va més enllà d’allò que tenim a prop, d’allò que podem percebre amb els sentits.

Convidar família i amics a casa, si es fa amb amor, ens fa més humans, més socials, ens permet compartir, estimar i sentir-nos estimats. Pensar en els que no hi són o en els que estan passant dificultats, obrir el nostre cor, també és part d’aquesta celebració. Hi ha qui obre la seva porta a desconeguts, o qui és capaç de parar una guerra en un dia de Nadal. Pot ser un instant, un dia, però millor això que mai.

I els regals, amb mesura, són també una bona oportunitat per pensar en els altres, per pensar què els pot fer il·lusió. I no cal que siguin comprats, es poden fer i poden ser molt senzills. Convertir aquesta celebració en consumisme depèn de cadascú.

Soc conscient que hi ha persones a qui el Nadal els porta mals records, enyorança, tristesa o disconformitat per l’alt consumisme en què s’ha convertit en part, però també en aquests casos, podem aprofitar tot allò que ens pot ajudar. Per amorosir-lo i gaudir-lo al màxim, començar per portar alegria i llum a la casa ens ajudarà a portar-la dins nostre. L’hivern és època d’introspecció, d’anar cap endins, però no podem oblidar que a dins també hi ha llum, i que veure-la a fora ens ajudarà també a descobrir-la al nostre interior. “El què és a fora, és a dins, i el que és a dins, és a fora”.

Glòria Vilalta i Grau és enginyera especialista en medicina de l’hàbitat, feng shui i benestar personal 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar