Publicitat

Any nou, vida nova?

"Tenim el mes de gener per buidar i fer canvis a casa", escriu Glòria Vilalta

Publicitat

Consells de vida

Glòria Vilalta i Grau

Cada final o començament convida a un canvi. La vida, ens agradi o no, està plena de canvis. El canvi temporal (hores, dies, estacions, anys…) és evident i en som tots conscients.

Publicitat

No ens cal un any nou per canviar la nostra vida, de fet la podem canviar en qualsevol instant, però està clar que hi ha moments que ens impulsen més que d’altres. Quanta gent espera al canvi d’any per començar a cuidar-se? Esport, alimentació sana, meditació… hi ha mil coses que podem fer en qualsevol moment, però que sovint esperem que acabi Nadal, l’estiu o l’any per tal de posar-nos-hi seriosament.

Publicitat

Sigui com sigui, el fet és que quan arriba un nou any, tots ens fem propòsits. I aquests propòsits ens portaran a algun canvi en la nostra vida, si els fem.

Diria que qualsevol canvi, encara que sigui exterior, té com a intenció —conscient o inconscient— un canvi interior. Sentir-nos més bé, tenir més pau, més alegria, més vitalitat, més autoestima, més serenitat.

Ajudar-se des de la mateixa llar

Com vaig repetint sovint, la nostra llar és un reflex nostre, és la nostra tercera pell. Per tant, canvis en la llar ens ajudaran a fer canvis en el nostre interior.

Els canvis, els moviments vitals, són més fàcils si no hi ha molta activitat, si hi ha calma, si hi ha espai. El primer que podem fer, doncs, és crear espai, buidar. Igual que buidem la nostra ment quan meditem, podem buidar el nostre espai exterior, la nostra llar. Això afavorirà la calma necessària i també que puguin entrar altres coses. Si està ple, no pot entrar res nou.

A Itàlia, el dia 31 de desembre, hi havia el costum de llançar les coses antigues per simbolitzar la disposició per acceptar l’any nou. Els costums populars acostumen a ser molt savis!

Ja hem entrat en el 2023, però el nou any xinès comença més tard i, per tant, encara tenim el mes de gener per buidar i fer canvis a casa. Els canvis poden ser petits, com canviar alguns objectes de lloc, més grans, com un canvi de posició d’un moble o substituir-lo directament, un canvi de color d’una paret o d’uns coixins, etc. I qui sap, potser algú voldrà canviar de casa.

Us animo a fer algun canvi al vostre entorn, encara que sigui com a joc o per curiositat, i observar què passa. Probablement, alguna cosa també s’haurà mogut en el vostre interior.

Us desitjo que assoliu els canvis cap a la nova vida, cap a una vida que sigui el millor per vosaltres i pels que us envolten. Bon any nou 2023 i bon any xinès del conill d’aigua!

Glòria Vilalta i Grau, enginyera especialista en medicina de l’hàbitat, fengshui i benestar emocional

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar