Publicitat

Cuina de mercat

spot_img

Publicat el 28.2.2018 16:00

Salut i nutrició

Blai Pérez

Tomàquets farcits

Els tomàquets, grans antioxidants, reforcen el sistema immunitari, baixos en calories i en ser rics en fibra els fan ideals per a dietes detox.

Publicitat
Tomàquets farcits. @Blai Pérez

Ingredients
8 tomàquets madurs
150 gr. de bacallà esqueixat (opcional tonyina en conserva)
100 ml de llet
Olives negres sense pinyol
Unes fulles d’escarola
1 patata, 1 all cru, sal

Publicitat

Elaboració
Posem el bacallà en aigua freda. Quan arranqui a bullir el retirem del foc i deixem refredar, moment en què pelarem i courem la patata en aigua amb sal, durant uns 20 min, l’escorrem i xafem, afegim el bacallà escorregut i l’all cru picat. Coem a foc baix la barreja de patata i bacallà mentre afegim la llet a raig petit, mentre no deixem de remenar fins que aconseguim una massa cremosa.
Piquem les olives reservant alguna sencera per decorar el plat i farem el mateix amb l’escarola, netegem els tomàquets, els fem una tapa i els buidem per omplir-los amb la barreja cremosa, espolvoregem amb les olives i escarola picada. Servirem el plat fred o a temperatura ambient, decorem el plat amb alguna oliva i fulla d’escarola sencera.

Tajine Veggi

El cuscús, un aliment d’allò més versàtil, que acompanya perfectament amb carns, llegums, peixos grassos i verdures, per amanides fredes a l’estiu i sopes a l’hivern, és el plat més emblemàtic de la gastronomia àrab.

Ingredients
250 gr. de cigrons cuits prèviament 200 gr. de cuscús
2 pastanagues
½ col, 1 xirivia, 1 carabassó
1 tros de carabassa
1 ceba dolça
8 espàrrecs verds, 1 albergínia
1 cullerada de cilantre picat
2 culleradetes de pebre vermell
2 culleradetes de comí en pols
Oli d’oliva verge extra, sal

Elaboració
Pelem i rentem la xirivia, les pastanagues, el carabassó, la carabassa, l’albergínia i els espàrrecs i ho tallem tot a daus, netegem la col i tallem a trossos irregulars. Piquem la ceba i ho sofregim amb un raig d’oli d’oliva. A continuació hi afegim la xirivia, el comí i el pebre en pols, sense deixar de remoure, ho cobrim amb aigua mineral i deixem bullir 10 min. Tot seguit afegim la resta de verdures i deixem coure uns 20 min, afegim els cigrons i salpebrem.
Saltegem el cuscús el amb un raig d’oli d’oliva, removem, tapem i deixem reposar 3 min, removem de nou amb una mica del caldo de la cocció de les verdures per hidratar-ho, afegim el cilantre i ja estarà llest. Se servirà un plat acompanyat de les verdures i els cigrons.

Verat marinat

El verat és un peix blau ric en omega 3 per a tota la família, ideal per als més petits, ja que el contingut en lisina els afavoreix el creixement. Els seus lípids prevenen infarts i l’arterioesclerosi en adults.

Ingredients
4 verats
4 cebes tendres
4 alls tendres
8 espàrrecs verds
Oli d’oliva verge extra
Pebre en pols, sal
5 cullerades de salsa de soja
7 cullerades de vi blanc

Elaboració
Demanarem a la peixateria que ens netegin els verats i els obrin en dos filets sense espina. A casa els posarem a marinar amb la salsa de soja i el vi blanc, durant unes 3 hores per costat.
Pelem i netegem les cebes tallades en dos, els alls i els espàrrecs, per saltar-ho tot junt uns 5 o 7 minuts amb 3 cullerades d’oli d’oliva, salpebrem i reservem.
Escorrem els verats de la maceració i els coem al forn de 10 a 12 min a 180°, els servirem amb les verduretes saltejades i temperades, i acabarem amanint-ho amb un rajolí de salsa de soja. Que vingui de gust!

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys

La relació entre mobilitat ciclista i salut a les ciutats: menys medicines i menys morts prematures

Els experts Mònica Ubalde (ISGlobal) i Enric Prats (COMB) reflexionen sobre els beneficis de la mobilitat cicilista en la lluita contra el canvi climàtic

De suplements, plantes i espècies en l’embaràs

Els consells nutricionals de la dietista Anna Vilarrasa
spot_img

“La família Camaleot”, el relat d’Elsa Corominas

"Els Camaleot eren una família molt peculiar que dominava l’art d’imitar. El matrimoni va tenir sis fills i a cadascun li va ensenyar com aprofitar al màxim aquesta habilitat"

Èxit a Sant Gervasi per la Festa Major: el barri torna a bategar

Del 5 al 15 de juny, el veïnat ha gaudit d'un ampli ventall d'activitats i d'un pregó protagonitzat per Aina Da Silvia, d'Eufòria

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]