Diumenge 25, febrer 2024
9.1 C
Sant Gervasi
9 C
Sarrià
Publicitat

‘El món de les persones’, poesia feminista amb Roser Díaz

Dones amb els mateixos drets que els homes, un poema pels lectors d'El Jardí

Publicitat
Roser Díaz Martin
Roser Díaz Martin
Vaig cursar els meus estudis a les Teresianes del carrer Ganduxer i he viscut tota la vida al barri. Vaig llicenciar-me en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona i tinc el curs d’adaptació pedagògica. He treballat durant 32 anys en el món de les mudances, on encara soc comercial. M’agrada la poesia i l’any 2009 vaig publicar el poemari Por tísoy, sé túpor mi. He guanyat diversos Jocs Florals, i el juny del 2018 vaig obtenir el segon grau de xinès per la Universitat de Pequín. També em dedico a fer estudis històrics d’edificis de Barcelona per presentar a l’Ajuntament. I com no, col·laboro amb El Jardí des del juny del primer any que va sortir.

8 M

Roser Díaz

Soc dona:
Trepitjada per la petjada de la història,
per la indolència de la ignorància,
per l’orgull de la grollera obstinació,
per la por de la debilitat.

Soc dona:
Ignorada per les savieses ignorants,
per les lleis injustes
pels sil·logismes absurds,
per un llarg temps de foscor.

Soc dona:
Amb el mateix dret que tu,
amb el mateix cor que tu,
tan persona com tu,
tan humana com tu.

No oblidis:
Que sense mi no existiries,
que formo part del teu món,
que jo puc ser com tu,
que tu pots ser com jo.

Respectem:
Com jo et respecto,
com jo t’escolto,
com jo et comprenc,
com jo m’ho mereixo.

Treu de mi el millor, donem el millor de tu,
de nosaltres naixerà un nou món:
Equitatiu.
Just.
Vehement.
Intel·ligent.
Real.
El món de les persones.

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar