Cuina Vegana
Marta Castells
Ingredients
(per a 4 o 5 persones)
• 1 tassa de maduixots tallats a quadradets
• 1 préssec tallat a quadradets
• 2 c. s. de flocs d’agar-agar
• 2 tasses de suc de poma
• Sal
• 1 cullerada de suc de llimona
• 1 cullerada de ratlladura de llimona
• Melassa de blat o un altre
edulcorant (al gust)
• 1 c. p. de kudzú
• Per decorar: nata de coco o xarop d’atzavara amb ametlles torrades i triturades
Elaboració:
- Escalfeu el suc de poma amb els flocs d’agar-agar i un polsim de sal, i remeneu-ho fins que els flocs estiguin dissolts.
- A part, dissoleu el kudzú amb una mica de suc de poma.
- Quan els flocs estiguin dissolts, aboqueu-hi el kudzú. Remeneu-ho durant 2 o 3 minuts.
- Apagueu el foc i afegiu-hi els maduixots, el préssec, el suc de llimona, la ratlladura i la melassa.
- Remeneu-ho i poseu-ho en un motlle i deixeu-ho refredar.
- En el moment de servir, desemmotlleu-ho i decoreu-ho amb la nata de coco o uns fils de xarop d’atzavara i les ametlles.
NOTA: Podeu substituir la nata de coco per crema de iogurt de soja.