23.9 C
Sant Gervasi
| Divendres 01 de juliol de 2022 |
Publicitat

La cursa, un aniversari i un assoliment

Publicitat

Escoles

Roser Díaz Martín

Qui és Nausica? Una obra pòstuma de Joan Maragall, on hi cap la fantasia i la il·lusió, on un heroi pot retrobar la pau, on hi ha el coneixement i la certesa… Un bon nom per una escola.

Fotografies de Roser Díaz Martín

Avui a l’escola Nausica, hem trobat un cúmul de sentiments. Per una banda 75 anys d’educació i d’implicacions a la vida, perquè ensenyar no és només informar sobre conceptes, una pedagogia, si no assolir objectius humans, formar persones. Nausica, una escola que des, de fa 75 anys, primer des del carrer Nenúfar (avui Aribau) i després des del carrer Muntaner (a on avui es troba), treballa de manera incansable per l’educació dins del ventall més ample que això pugui aixoplugar. Per celebrar-ho, res millor que una cursa amb final de ballaruques i la participació de l’escola, els pares i els alumnes amb representants de les institucions. Tenien una sorpresa. Havien aconseguit un corredor escolar. Avui s’inaugurava formalment. Per commemorar-ho l’alumnat ha disputat una cursa per edats. Una batucada, on el ritme de timbal i cascavells, ens ha endinsat al pati de l’escola i els alumnes de cinquè (després de parlar amb els botiguers) ens han explicat amb una corranda la història del camí escolar. Això ha estat un assoliment que el president de la Fundació Nausica, el comissari d’educació de l’Ajuntament de Barcelona i el conseller del districte, han celebrat amb un petit discurs. Després ball de la batucada i aperitiu de comiat

Publicitat

Mentre, un convidat especial, el rellotge de sol que des de el any 1925 vigila amb cura els infants, avui, sota la llum d’un dia radiant, participa de la il·lusió. L’escola sempre ha estat un referent, però amb el nou camí escolar, definitivament forma part del barri, de les seves botigues, de les seves vivències i per què no? de les noves il·lusions i futur. I esperançat, el rellotge continua marcant les hores, més enllà, cap un món millor.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.