Publicitat

La digitalització industrial ajuda a les empreses a convertir-se en ‘Smart Factory’

Entre el desembre i gener l'IQS posarà en marxa dos cursos amb un clar enfocament a la Indústria intel·ligent

spot_img

Publicat el 6.12.2020 6:40

Educació

El Jardí

La necessitat de digitalització del sector industrial és ja una realitat. La indústria 4.0 o indústria intel·ligent està arribant de la mà de la tecnologia i és imparable. Una empresa ‘Smart Factory’ ajuda a romandre en el mercat, a ser més competitiva i minimitza el risc de fracàs.

A aquesta i altres conclusions va arribar Antoni Graupera, Gerent de TAI Smart Factory, en la Masterclass Virtual La fàbrica intel·ligent: Com digitalitzar els processos industrials, organitzada per IQS Executive Education, que va ser dirigida per Rubén Gambarte, consultor de Millora Contínua i Transformació Digital i professor associat del claustre d’operacions d’IQS Executive Education.
La digitalització d’una indústria consisteix a transformar una magnitud física (una màquina) en una representació digital, cosa que permet disposar de grans quantitats de dades per prendre millors decisions amb més coneixement. L’automatització, en aquest sentit, elimina tot procés mecànic possible i aquest, a l’estar digitalitzat, fa més fàcil i àgil la fase de producció.
Graupera va destacar que la digitalització de les empreses és important i necessària, ja que els ofereix avantatges com tenir més agilitat, eficiència, flexibilitat i qualitat en el producte sobre el qual es treballa. També elimina possibles problemes o errors relacionats amb el factor humà, el que permet tenir la seguretat que el producte que s’està creant realment és el que l’empresa vol. A més, ofereix estalvi de costos, material i temps. En aquesta mateixa línia, la presa de decisions millora exponencialment, ja que la comunicació entre màquines i la interpersonal també s’incrementa.
La digitalització d’una empresa, va assenyalar el gerent de TAI Smart Factory, “no és un objectiu en si mateix, sinó un mitjà per aconseguir l’objectiu de la companyia”. En aquest sentit, subratlla la importància de digitalitzar les activitats del procés productiu, és a dir, renovar aquells processos que requereixin maquinària per dur a terme els projectes. Afegeix, a més, que aquesta transformació és important que es faci ordenadament, ja que existeix una gran quantitat de dades i la clau està en la interpretació. És a dir, és fonamental donar coherència perquè tots els sistemes estiguin integrats i connectats entre si.
La quarta Revolució industrial ve acompanyada de noves tecnologies com l’automatització, la robotització, la intel·ligència artificial i el IOT (Internet de les coses en les seves sigles angleses), entre moltes altres. Aquestes contribueixen a millorar el negoci de qualsevol empresa i donen pas a la creació de nous productes o serveis, generant així nous models de negoci i nínxols de mercat.
Per poder dur a terme aquesta digitalització, és evident que es necessita disposar de capital humà. La tecnologia, afegeix el gerent de TAI Smart Factory, “s’ha democratitzat pel que és de fàcil accés i econòmica”. La transformació digital està present en el Pla de Recuperació per a Europa i els Fons Europeus van destinar un 20% dels seus pressupostos a la innovació digital, fet que reflecteix la importància que es dóna a aquesta Revolució Industrial.
IQS: formant en la indústria del futur
IQS Executive Education aposta per la formació industrial i, també, pel futur d’aquesta que passa per la Indústria 4.0 i la Transformació Digital. Al gener, el centre universitari posarà en marxa una nova edició del seu programa de postgrau en Manufacturing Plant Leadership i al desembre el curs Risk & Problem Solving, els dos amb un clar enfocament a la indústria intel·ligent.

Notícies relacionades

L’IQS celebra 110 anys d’emprenedoria en la indústria química i farmacèutica

L'Institut Químic de Sarrià acull una exposició retrospectiva fins al març del 2023 amb empreses nascudes al centre

Romeva fa un recorregut pels projectes compromesos a Sarrià amb l’Agenda 2030

Ha visitat l'Associació de Veïns de Sarrià, la Fundació Aspasim, la Xarxa de la Mobilitat Escolar de Sarrià, l'IQS i la plataforma Defensem Can Raventós

Els màsters de l’IQS, reconeguts internacionalment

El 'QS Business Masters Rànquings 2023' ha reconegut tres estudis de postgrau del centre ubicat a Sarrià

Carme Artigas visita l’Institut Químic de Sarrià

La secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial insta les empreses a integrar perfils amb visió científica a les seves plantilles amb "l'objectiu d'enriquir les seves propostes de valor"
spot_img

El fajol i la guixa

Dos aliments que al llarg dels anys s'han utilitzat en temps de gana i penúria: l'article de Fra Valentí Serra de Manresa

A Sarrià el temps també és or

"Als CAPs existeix un sistema telefònic pervers que permet tenir el client esperant ser atès molt més temps del que seria raonable": l'opinió de Miquel Saumell

El Santuari Sant Antoni de Pàdua inaugura l’exposició benèfica “L’art amb València”

La mostra, que compta amb obres d'Antoni Tàpies, es podrà visitar fins al 10 de maig a Santaló

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí