Dimecres 24, abril 2024
8.4 C
Sant Gervasi
8.3 C
Sarrià
Publicitat

La Salle Bonanova, l’escola de Barcelona amb més alumnes i personal confinats per covid

Els docents estan donant "més del que habitualment se'ls podria exigir" per suplir les baixes

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Educació

Carme Rocamora

Començat l’any després de les vacances de Nadal, ha arribat el retorn a l’escola i a la feina amb els casos de covid disparats de manera descontrolada, en el marc de la sisena onada. En aquest context, la Salle Bonanova és l’escola de Barcelona amb més alumnes i personal confinat per coronavirus, amb més de 200 persones que no poden anar presencialment al centre educatiu.

Publicitat

Així ho ha explicat Betevé, que ha entrevistat un dels membres de l’equip directiu de l’escola, Joan Such, que ha detallat que a la Salle Bonanova hi ha al voltant d’uns 150 alumnes confinats, a banda de 50 persones del personal. Entre aquest personal compten docents, monitors de menjador i entrenadors del club esportiu.

Publicitat

La Salle Bonanova és una escola que té un total de cinc línies amb més de 2.000 alumnes i 350 treballadors: “Són xifres de covid grans, però en una escola molt gran”, ha volgut remarcar el docent.

Així mateix, ha explicat que segueixen un protocol per abordar els casos, que recau en el referent de covid, que gestiona aquest protocol en casos de positius o contactes amb positius. Preguntat sobre si han hagut de contractar nou personal, ha dit a la televisió barcelonina que estan aprofitant recursos interns i que el personal docent està donant molt de sí, “més del que habitualment se li podria exigir”. Els docents entre ells estan suplint-se mútuament: “Companys supleixen els absents amb les seves hores de treball personal, que decideixen fer a les nits i així cobrir les baixes”.

També ha explicat que s’estan fent classes per videoconferència per garantir que els alumnes confinats no deixen de rebre els coneixements, i també professors confinats fan la seva classe des de casa. A banda d’aquestes mesures, ha reconegut que la gestió emocional dels alumnes és un dels reptes més complicats: “L’acompanyament de l’alumnat ens preocupa tant o més que el procés curricular. L’acompanyament dels alumnes ha de ser més intens que mai. I treballarem amb il·lusió perquè això es vagi minimitzant”, ha afegit Such.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.