Publicitat

Menú de primavera

spot_img

Publicat el 28.4.2017 16:30

Cuina de mercat

Blai Pérez

Pèsols mariners

Ingredients
500 g de pèsol extra fins
300 g de cloïsses gallegues
2 cebes tendres
½ cullerada de farina
Oli d’oliva verge extra, sal

Publicitat

Elaboració
Començareu per netejar i picar ben finetes les cebes tendres, i ho posareu a coure amb un got d’aigua mineral de 12 a 15 minuts, tot seguit afegireu els pèsols per coure’ls uns 5 minuts. Reservareu i colareu el caldo. En una paella escalfareu l’oli d’oliva per coure i torrar la farina, quan agafi color hi afegireu el caldo reservat i les cloïsses fins que s’obrin, i per acabar hi afegireu els pèsols i la ceba tendra, i deixareu que es cogui tot junt de 2 a 3 minuts, rectifiqueu de sal i ja estarà a punt per servir.

Publicitat

Arròs de bacallà

Ingredients
400 g de bacallà dessalat
300 g de coliflor o bròquil
400 g d’arròs bomba
4 alls crus
1 ceba de figueres
1 tomàquet madur
2 carxofes
120 g de pèsols extra fins o 100 g de tirabecs
Oli d’oliva verge extra
1 litre i ½ d’aigua mineral
Safrà en pols, pebre vermell, sal

Elaboració
Un cop tingueu el bacallà dessalat, esmicoleu-lo com si volguéssiu fer esqueixada. Netegeu i trieu les escarxofes i talleu-les en quarts. Sofregiu la ceba tallada ben fina en una cassola amb l’oli d’oliva, quan agafi color afegiu-hi el tomàquet ratllat i el pebre vermell, un cop estigui ben sofregit, afegiu les carxofes, i tot seguit l’arròs, remeneu-lo uns segons a foc viu i llavors i afegireu l’aigua bullint, a continuació, la coliflor que prèviament haureu netejat, el bacallà, els pèsols i el safrà, i ho coureu durant 18-20 min. No rectifiqueu de sal fins al final, ja que el bacallà ja hauria pogut donar el punt desitjat, bon profit!

Bunyols de l’Empordà

Fotografies de Blai Pérez

Ingredients
500 g de farina de força
50 g de sucre de canya
25 g de llevat fresc de forner
75 g de mantega (estovada)
4 ous de corral
100 ml de llet sencera o semidesnatada
La ratlladura fina de la pell d’1 llimona
1 pessic de canyella en pols
1 pessic de sal
2 g d’anís en gra o matafaluga
1 litre d’oli per fregir

Elaboració
Primer de tot talleu i desfeu el llevat amb la llet a temperatura ambient, tot seguit barregeu i pasteu tots els ingredients junts durant uns 15 minuts, quan la massa sigui elàstica i no es trenqui a l’estirar-la, serà el senyal que esta ben pastada. Poseu la massa resultant a fermentar en un bol, tapada amb paper, de plàstic transparent unes 3 hores a temperatura ambient. La massa haurà quasi triplicat el seu volum.

En el marbre i amb les mans untades d’oli, anirem tallant tires de massa de les quals en tallarem petites porcions per fer-ne boletes de la mida d’una nou aproximadament, i les reservarem en una safata també untada d’oli per evitar que s’enganxin, com que tornaran a guanyar volum millor deixar una petita separació entre elles.

Al moment de fregir-les, podeu fer amb l’ajuda dels dits un forat al mig o no, això al vostre gust. El recipient on fregir-les, ha de ser fondo per tal que hi càpiga tot l’oli, quan sigui calent anireu fregint els bunyols, controlant la temperatura buscant el punt òptim perquè es coguin per dins i no s’ennegreixin per fora. I els anirem depositant en una safata amb paper absorbent, i serà el moment d’ensucrar-los, quan encara mantenen la calor.λ

Notícies relacionades

Pere Monje: “L’alta gastronomia s’ha democratitzat, és bonic”

Entrevista amb el director del Via Veneto, al carrer Ganduxer, un dels pocs restaurants al món que fa més anys que conserva una Estrella Michelin

La Casa Orlandai organitza un taller de cuina que s’emetrà en directe pel seu 14è aniversari

El cuiner del Cafè Orlandai Víctor Galceran farà tres receptes en una hora que se seguiran en directe

Un receptari de cuina inclusiu per aquestes festes

El receptari "Posa't el davantal", recull 28 receptes vinculades al pas del temps, les estacions, les festes i les tradicions catalanes, seguint el calendari escolar.

La paella d’El Jardí a la Mostra de Comerç

Societat El Jardí El dissabte 1 de juny, El Jardí farà una paella dins el marc de la Mostra de Comerç de Sant Gervasi. Ens podreu...
spot_img

Un nou Vila-Matas ha arribat: les ressenyes de la Casa Usher

"Canon de cámara oscura", una distopia inquietant, on els androides qüestionen el que significa ser humà

La pressió veïnal contra els barracons del Parc de l’Oreneta fa efecte: la fiscalia els investiga

A banda, aquest dijous, Amigues i Amics del Parc de l’Oreneta presentaran una proposta de restauració dels danys

El Club Tennis Barcino acull un homenatge pòstum als tenistes Joan Aguilera i Roberto Vizcaíno

L'acte ha reunit a amics i professionals del sector en una trobada emotiva

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí