Publicitat

Mor a 97 anys Jordi Bonet, arquitecte de la Sagrada Família i de ‘l’església rodona’ de Barcelona

La mort del veí de Galvany, continuador de l'obra de Gaudí, ha desencadenat nombroses mostres de condol entre la societat catalana

spot_img

Publicat el 21.6.2022 22:44

Societat

Sergi Alemany

“La història dels països l’expliquen en bona part els edificis”. És una frase escoltada a l’arquitecte i director d’obres de la Sagrada Família durant vint-i-cinc anys (del 1995 al 2012), Jordi Bonet i Armengol, mort aquest dilluns a la nit a 97 anys, per causes naturals, segons ha fet saber la seva família. Ell ostenta el mèrit d’haver tirat endavant les obres del temple religiós en els moments en què continuar endavant amb el projecte d’Antoni Gaudí generava una certa polèmica entre la societat catalana. Fill del també arquitecte Lluís Bonet i Garí, deixeble directe de Gaudí, ha estat vinculat a la basílica fins l’últim dia, com a director emèrit

Publicitat

Nascut el 1925 al carrer Princesa, a Ciutat Vella, es va traslladar a viure a una torre el carrer Vallmajor amb Reina Victòria, a Sant Gervasi-Galvany. No massa lluny de casa, va ser l’encarregat de construir l’església de Sant Gregori Traumaturg, també coneguda popularment com ‘l’ésglésia rodona’, en un encàrrec que, igual que la Sagrada Família, donava continuïtat a una feina prèvia.

Publicitat

A través de les xarxes socials, el seu fill Lluís Bonet i Agustí recordava la figura del pare, com també ho feia la seva neta, Mireia Domènech Bonet.

El patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, també ha donat a conèixer la notícia de la mort de Jordi Bonet.

Divulgador de l’obra de Gaudí arreu del món, Jordi Bonet va formar part del col·lectiu La Cantonada amb altres artsites com el decorador Jordi Vilanova, el ceramista Jordi Aguadé, el joier Aureli Bisbe i el pintor Joan Vila Grau. Va rebre distincions com la Creu de Sant Jordi, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de l’Ordre d’Alfons X el Savi del Ministeri d’Educació i Ciència i la medalla al treball del president Macià.

Va dirigir obres com l’església de Sant Medir de Barcelona, la de la Mare de Déu de Montserrat de Badalona i el Monestir de Sant Benet de Montserrat, i també va treballar en la construcció d’habitatges, en l’àmbit de l’arquitectura industrial i en la innovació amb nous materials i dissenys. Va formar part de Fundació Gala-Salvador Dalí, el Patronat de la Sagrada Família, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Òmnium Cultural, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, l’Orfeó Català, la Fundació Pau Casals i el Patronat del Monestir de Sant Cugat del Vallès, entre d’altres.

Jordi Bonet estava casat amb Mariona Agustí i Badia, filla de Conxita Badia, i junts van tenir sis fills. La morta de Jordi Bonet i Armengol ha desencadenat nombroses mostres de condol entre la societat catalana.

Notícies relacionades

Paco Poch: “Rodàvem molt per Sarrià i a l’equip sempre hi tenia gent del barri, perquè hi havia un grup cultural molt fort”

El productor i distribuïdor ha estat reconegut amb el Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2025

El festival 48H Open House BCN obre les portes de 8 edificis de Sarrià-Sant Gervasi

El festival 48H Open House BCN obre les portes de 8 edificis de Sarrià-Sant Gervasi: calendari i horaris

Arriba al Teatre de Sarrià l’homenatge a Conxita Badia amb motiu dels 125 anys del seu naixement

L’Associació Conxita Badia i el Teatre de Sarrià promouen un acte per recordar l’artista amb una selecció de cançons que va compondre, inspirar, o que se li van dedicar

Mossos veu un delicte contra el patrimoni la destrucció d’un mural de Guinovart a Galvany

Els veïns d'una finca del carrer Sebastian Bach van voler eliminar la part escultòrica per fer-hi una zona d’estacionament per a motocicletes
spot_img

El veïnat dels barris de muntanya impulsa un procés participatiu per consensuar un pla d’ús de la Buenos Aires

Per fer-ho, s'ha preparat una enquesta i programat tres grups focals entre el 31 de març i el 2 d'abril

Debat urbanístic en la presentació del llibre “Democràcia i Ciutat” organitzada per la CUP a Casa Orlandai

L'autor Miquel Flamarich reflexiona sobre el poder en un acte distès i proper

La Casa Orlandai celebra el seu 18è aniversari amb una programació plena d’activitats

La setmana del 5 d'abril, el centre cultural de Sarrià acollirà espectacles, dinars populars i concerts, entre altres

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí