26.3 C
Sant Gervasi
| Dimecres 23 de setembre de 2020 |

Plats lleugers per després de festes

Cuina de mercat

Blai Pérez

Conill escabetxat

Ingredients per a 4 persones:
1 conill sencer a trossos
1 pastanaga gran
2 fulles de llorer
1 culleradeta de pebre negre en gra
1 got de vinagre blanc o de poma
1 got de vi blanc
1 got de brou de verdures
4 patates mitjanes
Oli d’oliva verge extra
Sal

Elaboració:
Netegem i salpebrem el conill, el saltegem en una cassola fins que quedi daurat. Al mateix temps pelem, netegem i laminem la pastanaga, l’afegim al conill juntament amb el llorer, el pebre negre en gra, el vinagre i coem 5 minuts. Tot seguit afegim el brou i deixem coure a foc baix uns 20 minuts.

Publicitat

Al mateix temps bullim les patates senceres i sense pelar. Es servirà per persona un plat amb conill amb salsa i una patata per acompanyar. Ideal per després de festes al ser carn blanca.

Calamarsets amb amanida

Ingredients per a 4 persones:
800 gr / 1 kg de calamarsets nets
100 gr d’amanida variada
1 ceba tendra
200 gr tomàquets xerri
100 gr nyàmeres
2 o 3 alls crus
½ taca julivert picat
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de Mòdena

Elaboració:
Piquem amb una batedora els alls i els julivert. Netegem a raig d’aigua els calamarsets, els escorrem i sequem amb un paper de cuina, un cop secs els posem a daurar en una paella, i els anirem pintant amb la salsa verda, i abans de retirar-los del foc rectificarem de sal i pebre.

Al mateix temps anem preparant l’amanida, netegem les fulles verdes, els tomàquets i les nyàmeres i la ceba pelades, els tomàquets tallats en dos i les nyàmeres i la ceba a lamines fines, ho amanirem i barrejarem tot i ho servirem al plat al costat dels calamarsets. Bon profit!l

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.