27.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

Quants passos cal fer al dia per a tenir menys risc d’infart?

Caminar diàriament disminueix el risc de sofrir una malaltia del cor, però ara a més s'ha descobert el nombre exacte de passos diaris que cal fer

Publicitat

Salut

Amic

Noves recerques publicades en la revista Lancet argumenten que la gent que pateix símptomes de prediabetis, si caminen diàriament 2000 passos (que seria aproximadament un passeig de 20 minuts) tindran menys risc de sofrir malalties de cor.

Els investigadors van prendre com a referència a 9.306 adults de 40 països que van participar el programa NAVIGATOR. Tots els voluntaris van ser assignats a un programa de perdre pes fent exercici 150 minuts a la setmana. A cada persona se li va donar un podòmetre que van portar al costat d’ells durant tota la setmana.

Publicitat

Amb les dades obtingudes van associar el nombre de passos que van fer de mitjana i el seu risc relatiu de patir una malaltia cardíaca durant el mateix any, tenint en compte factors rellevants com la dieta o l’historial de malalties cardíaques de cada participant.

2.000 passos sembla que és el número màgic. Fins i tot després que l’estudi comencés, cada 2.000 passos que caminava un participant en relació amb uns altres, feia que tingués un 10% menys de possibilitats de sofrir problemes en el cor. A més durant l’estudi, es va descobrir que hi havia un altre 8% menys de risc per cada 2.000 passos més caminats.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.