Dimecres 06, desembre 2023
13.3 C
Sant Gervasi
13.2 C
Sarrià
Publicitat

Quins candidats del districte es presenten a les eleccions catalanes?

En total, 22 persones de Sarrià - Sant Gervasi són candidates a les llistes dels principals partits. Junts és el partit amb més veïns del districte

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 14.2.2021 12:55

Política

Carme Rocamora

CIUTADANS

Publicitat

Mercè Escofet (22)

Publicitat

Nascuda a Sarrià, i exalumna de l’Escola Sant Ignasi, és llicenciada en Ciències Polítiques, i també va cursar un màster en comerç internacional. En l’àmbit professional, ha treballat en el sector de l’exportació en diverses empreses. Consellera del districte per Ciutadans en l’últim mandat, va deixar el càrrec l’any 2019 quan va entrar com a diputada al Parlament, coincidint amb la marxa d’Inés Arrimadas al Congrés dels Diputats. 

Julio de la Red (55)

Nascut a Saragossa, és veí de Sarrià – Sant Gervasi des l’any 1999. Llicenciat en enginyeria industrial per la Universitat de Saragossa, ha treballat en diverses empreses del sector de l’automoció a la província de Barcelona. Es va afiliar a Ciutadans el març de l’any 2019. 

JUNTS

Laura Borràs (2) 

Veïna de Sarrià des de finals de l’any 1996, és llicenciada en filologia catalana i doctora en filologia romànica. Va ser consellera de Cultura de la Generalitat entre l’any 2018 i 2019, i abans havia estat directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Actualment, és diputada al Congrés. Va ser la guanyadora de les primàries de Junts per presentar-se a la presidència de la llista encapçalada per Carles Puigdemont.

Elsa Artadi (4) 

Nascuda al districte i actual veïna de la Bonanova, és llicenciada en economia i doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de Harvard. Diputada al Parlament en l’última legislatura, va ser consellera de Presidència de la Generalitat entre 2018 i 2019. Des de les passades eleccions municipals, és presidenta de Junts a l’Ajuntament de Barcelona. 

Jaume Alonso-Cuevillas (5)

Nascut a l’Eixample, viu a Sarrià des de fa vuit anys. Llicenciat en Dret i catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Barcelona, és conegut per la seva tasca com a advocat de Carles Puigdemont des que es troba en l’exili. Va ser degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, president del Consell de l’advocacia catalana i president de la Federació Europea del Col·legi d’Advocats. El maig de 2019, va ser escollit diputat al Congrés. 

Josep Rius (13)

Llicenciat en Dret, després de treballar com a assessor jurídic i advocat, es va encarregar de la coordinació institucional de l’Institut d’Estudis Catalans, va ser cap de gabinet de la primera tinència d’alcaldia de l’Ajuntament en l’etapa de Xavier Trias, cap de gabinet de Carles Puigdemont i director de l’oficina de Quim Torra. Actualment, és director general d’Anàlisi i Prospectiva a la Generalitat i vicepresident de Junts per Catalunya.

Titon Laïlla (16)

Veïna de Sarrià, és portaveu de Demòcrates de Catalunya, partit que es presenta a les properes eleccions amb Junts. Llicenciada en psicopedagogia i diplomada en infermeria, va ser diputada per CiU en diverses etapes, fins que l’any 2015 va desvincular-se d’UDC per unir-se a Democràtes. Des de llavors, ha estat diputada per Junts pel Sí i per ERC, amb qui Demòcrates es va presentar a les últimes eleccions. Quan va començar la pandèmia, va demanar a la Mesa del Parlament autorització per reincorporar-se a la seva professió d’infermera.

Glòria Freixa (18)

Llicenciada en Dret i Ciències Polítiques, és una jurista especialitzada en propietat intel·lectual i protecció de dades, i ha treballat a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Es va presentar amb CDC a les eleccions espanyoles del 2015, i també ha estat diputada de Junts per Catalunya en la darrera legislatura al Parlament com a independent. Actualment, és coordinadora de Junts a Sarrià – Sant Gervasi. 

Quim Jubert (23)

Veí de la Bonanova, és llicenciat en Dret. Va ser el tresorer del Moviment 1 d’Octubre, la plataforma impulsada per sectors pròxims al president Carles Puigdemont, que va ser l’origen de la Crida Nacional per la República, de la qual també va formar part en la seva direcció fins a la seva dissolució per reconvertir-se en la fundació de Junts.

Jordi Ferrés (77) 

Llicenciat en Dret, va ser regidor de Mobilitat l’Ajuntament de Sant Cugat per CiU, entre el 1999 i el 2003. També va presidir el Moviment 1 d’Octubre, la plataforma impulsada per sectors pròxims a Carles Puigdemont, que va ser l’origen de la Crida Nacional. Va ser candidat a les primàries de Junts per presentar-se com a cap de llista en aquestes eleccions, tot i que finalment es va acabar retirant de la cursa per donar suport a Laura Borràs. 

ERC

Ernest Maragall (7)

Veí de Galvany, va estudiar a l’escola Virtèlia, i és economista i analista informàtic. Fins l’any 2003 va desenvolupar la major part de l’activitat política com a regidor del PSC a l’Ajuntament. Va ser conseller d’Educació entre el 2006 i el 2010 i dos anys més tard va abandonar els socialistes per fundar Nova Esquerra Catalana, que acabaria esdevenint en Moviment d’Esquerres (MES). També va ser diputat al Parlament Europeu per ERC-MES, i conseller d’Acció Exterior el 2018, any en què va entrar a militar a ERC. Els últims anys ha estat diputat al Parlament pels republicans i president del partit a l’Ajuntament.

Ester Capella (8)

Nascuda a la Seu d’Urgell, va ser regidora adscrita a Sarrià – Sant Gervasi el mandat 2007-2011 sense viure-hi, i l’activitat que va desenvolupar durant aquella època va fer que vulgués mantenir el vincle amb els barris, per això milita al casal d’ERC de Sarrià-Sant Gervasi. Llicenciada en Dret, va ser presidenta de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates entre el 2003 i el 2007. Ha estat senadora i diputada al Congrés i actualment és consellera de Justícia de la Generalitat. 

Núria Satorra (suplent 10)

Veïna de Galvany des l’any 2014 -abans vivia al Farró- és llicenciada en filologia hispànica per la Universitat de Barcelona. Exerceix com a professora d’ensenyament secundari i batxillerat des de fa més de 25 anys, i va començar a militar a ERC fa pocs anys, després dels fets viscuts l’1 d’octubre de 2017. Actualment és secretària d’organització i secretària de les dones del partit a Sarrià – Sant Gervasi. 

PSC

Beatriz Silva (11)

Llicenciada en periodisme i en estètica per la Universitat Catòlica de Xile,  va treballar al diari El Mercurio i a la televisió nacional de Xile. Des del 2008 ha compaginat el periodisme amb la comunicació institucional per a empreses i organitzacions com ara la Federació d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i l’Adolescència. Va ser militant del PSUC i fundadora de la plataforma Federalistes d’Esquerres. Actualment és vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones a Catalunya i ha estat diputada al Parlament pels socialistes en l’última legislatura, com a independent.

Jordi Hereu (85, tancant la llista)

Fill de la Bonanova, tot i que en el moment de casar-se va marxar a viure a les Corts, va ser alcalde de Barcelona entre els anys 2006 i 2011. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE va començar en política com a regidor del districte de les Corts l’any 1997, i dos anys més tard feia el salt com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona. El 2012 va deixar la primera línea política per dedicar-se al sector privat.

CATALUNYA EN COMÚ

Anna Monjo (73)

Veïna de Sarrià, és doctora en Història contemporània per la Universitat de Barcelona. L’any 2003, va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la recerca “Militants. Democràcia i participació en la CNT als anys trenta”. Des l’any 1979, treballa en el món editorial, i des del 1988 és editora d’Icària editorial. Des de fa temps, ha participat en moviments socials com el 15-M, i en un pla internacional, al Fòrum Social Mundial. 

CUP-G

August Gil Matamala (78) 

Veí de Sant Gervasi des de l’any 1972, es va formar com a advocat en drets humans, arribant a ser president de l’associació Advocats Europeus Demòcrates. És un conegut activista pels drets humans, i la seva trajectòria va començar defensant sindicalistes i militants antifranquistes. Exmilitant del PSUC, en va formar la primera cèl·lula universitària l’any 56. Actualment forma part de la Comissió de valoració de persones represaliades pel tardofranquisme, a l’Ajuntament de Barcelona.

PP

Eva Parera (3)

Veïna de Galvany, és regidora presidenta de Sarrià – Sant Gervasi des de les passades eleccions municipals per Barcelona pel Canvi, i ha decidit presentar-se a les eleccions catalanes amb el PP, com a independent. Llicenciada en Dret, ha exercit com advocada principalment en l’àmbit esportiu. Va militar a Unió Democràtica de Catalunya, amb qui va ser senadora, i també a Units per Avançar, fins que es va unir al projecte de Manuel Valls. 

Albert Guivernau (12)

Veí de Galvany, és llicenciat en Economia i professor a la Universitat Abat Oliva. Exmilitant del PP, va ser conseller portaveu de Barcelona pel Canvi a Sarrià – Sant Gervasi des de les les últimes eleccions municipals fins l’octubre de 2020, quan va deixar el càrrec per dedicar-se en exclusiva a assessorar el grup en termes econòmics a l’Ajuntament de Barcelona, i acompanya a Eva Parera a la llista del PP, també com a independent.

Eva Higueras (59)

Veïna de Galvany des de fa quatre anys, va viure abans al barri de la Bonanova. Es va afiliar al PP fa 20 anys quan vivia a Cervelló, on va tornar a posar en marxa el partit, ja que havia desaparegut al municipi, i en va ser regidora mentre compaginava la seva feina com a subdirectora a Caixa Catalunya. Llicenciada en ADE, forma part del Comitè executiu del PP a Barcelona i actualment es secretària d’organització del partit al districte. També té un programa on parla de notícies del districte a Radio Bona Nova. 

PDECAT

Montse Martín (13)

Veïna de la Bonanova, després d’haver treballat en diverses empreses multinacionals es va llicenciar “cum laude” en Ciències Polítiques. Va ser consellera de Junts a Sarrià – Sant Gervasi fins al seu cessament el novembre de l’any passat per mantenir-se unida al PDeCAT, partit del qual n’és presidenta al districte. La seva entrada en política es va produir fa 13 anys a través de la Fundació Trias Fargas i com a militant de CDC, amb el càrrec de consellera de districte. En paral·lel va ser consellera nacional i candidata a les llistes municipals encapçalades per Xavier Trias.

Andreu Mas-Colell (85, tancant la llista)

Nascut al barri de Sant Antoni, fa 25 anys que és veí de la Bonanova. Exconseller d’Economia i Empresa a la Generalitat entre el 2010 i el 2016 -durant el mandat d’Artur Mas-, abans va ser conseller d’Universitats i Recerca, del 2000 al 2003 amb Jordi Pujol com a president. Actualment és president del patronat del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), un càrrec no remunerat.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.