22.7 C
Sant Gervasi
| Diumenge 26 de setembre de 2021 |
Publicitat

Reflexions en temps de canvis

El nou aprenentatge no el podrem estudiar en un curs o aprendre en una conferència, sinó que el farem en el dia a dia davant els contratemps

Publicitat
Publicitat

Gent gran

Clàudia Aineto (Fundació Uszheimer)

La situació que estem vivint és insòlita en la història del món: un fet sense precedents amb conseqüències desconegudes. No sabem encara amb certesa cap on ens portaran aquests canvis i com canviarà la nostra societat, però si que estem començant a veure les conseqüències del confinament que marcaran el nostre futur personal i professional.

Les malalties neurodegeneratives estan en constant evolució. Les malalties de les pèrdues, que s’intensifiquen i les capacitats disminueixen després d’un llarg temps sense treballar-les, són una de les greus conseqüències d’aquesta crisi. 

És important no oblidar el familiar que està al costat de la persona depenent: la persona cuidadora. És aquella figura que no falla, que resisteix, que anteposa les necessitats de la persona que cuida a les pròpies, aquella que és conscient i preocupada i que no deixa de lluitar. Ser cuidador és ser lluitador, i en aquests temps més que mai. 

Els professionals del món de la salut mental estem convençuts que la tornada a la nova normalitat no serà fàcil, però hi serà. Haurem de reaprendre la nostra manera de treballar i de veure el món, perquè ha canviat. Noves estratègies d’actuació i d’intervenció seran necessàries per sobreviure i entendre aquella persona que tenim davant, tot i que creiem que ja la coneixíem i en sabíem les necessitats i temors, aquests han canviat. En definitiva, haurem de reinventar-nos, cosa que els professionals de la Fundació Uszheimer ja fem contínuament. El nostre mètode d’intervenció s’adapta de manera individual a cada cas oferint, sempre, una atenció individualitzada i focalitzada en la persona. 

El nou aprenentatge que haurem d’adquirir del postconfinament no el podrem estudiar en un curs o aprendre en una conferència, sinó que el farem en el dia a dia davant els contratemps i dificultats que ens vagin sorgint: un aprenentatge autodidàctic basat en la nostra experiència.

Des de la Fundació Uszheimer no hem deixat de treballar i oferir el nostre servei no presencial a totes les famílies i persones que en formen part i ens hem anat adaptant a cada situació viscuda durant la pandèmia. És un treball que seguim i seguirem fent per la gran qualitat professional que tenim.

La incertesa del futur no ens fa por, estem preparats per temps de canvis, d’evolució i adaptació, perquè com deia Darwin: “No és el més fort de les espècies el que sobreviu, tampoc ho és el més intel·ligent, sinó aquell qui més s’adapta als canvis”.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.